Barselona – 5 dana, avionom

 

Avion, 5 dana

Opis
Termini
Cena po osobi
Jesen 31.10.- 04.11.2015. 395 €
Jesen 28.11.- 02.12.2015. 360 €

Cene iz tabele su u evrima.

 

Program putovanja:

Barselona je glavni grad Katalonije i drugi grad po veličini u Španiji. Leži na obali Mediteranskog mora, na oko 160 km od Francuske. Zvanični jezici u Barseloni su španski i katalonski. Posebnu čar Barseloni daje arhitektonsko nasleđe Antonija Gaudija (La Sagrada Familia, Parc Guell, La Pedrera). Srce Barsleone je trg Catalunya, koji odvaja stari od novog dela grada. Od njega put vodi ka šetalistu Ramblas u kojem se nalazi čuvena statua Kolumba. Iz parka Montjuic se može posmatrati panorama ovog predivnog grada.

Program putovanja :

1. dan (ponedeljak)- Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Viva Travel-a br.710, 2h pre poletanja. Let za Barselonu kompanijom Span Air u 14:40h. Dolazak u Barselonu u 17:15h, po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. NOĆENJE.

2. dan (utorak) – DORUČAK. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada u trajanju od 4 sata, sa vodičem na srpskom jeziku: Kolumbov spomenik, Montjuic, Plaza Espana, Gran Via, Paseo de Gracia, Casa Batllo (Gaudi), Casa Pedrera (Gaudi), Sagrada Familia (Gaudi), Gotska četvrt. Nakon razgledanja, transfer do hotela. Slobodno posle podne. NOĆENJE.

3. dan (sreda) –  DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta za Geronu i Figueras. Slobodno posle podne. NOĆENJE.

4. dan (četvrtak) – DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta za Tibidabo, poseta parka Guelj i etno sela Pueblo Espanjol. Slobodno posle podne. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska u specijalizovani restoran na Flamenco Show program.NOĆENJE.

5. dan (petak) – DORUČAK. U zakazano vreme transfer iz hotela do aerodroma. Let za Beograd kompanijom Span Air u 11:30h. Dolazak u Beograd u 14:00h. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

 

no images were found

 

Detaljnije:

Cena aranzmana OBUHVATA:

– Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Barselona-Beograd sa komapanijom Span Air

– Smeštaj u hotelu “Atenea Calabria” 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama

– Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Barseloni prema programu i uz asistenciju lokalnog vodiča

– Poludnevno panoramsko razgledanje grada (4h) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku

– Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana NE OBUHVATA:

– Aerodromske taxe (oko  98 Eur) – plaćanje u agenciji u dinarima (cena taxi podložna je promeni)

– Fakultativne izlete

– Putno osiguranje Delta Generali na osiguaranu sumu do 35.000 € (za 6 dana za odrasle od 18-65 godina je 719,00 din  i za 6 dana za decu od 6 meseci-18 godina je 504,00 din.), samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji!

– Individualne troškove putnika

Hotel ATENEA CALABRIA 3*,   http://calabria.barcelonahotels.it/

C/Calabria, 129-131 08015 Barcelona

Hotel se nalazi u centalnom delu Barselone, na udaljenosti od oko 15 minuta hoda od glavne pešačke zone – Las Ramblas i trgova Katalonije i Španije. Hotel raspolaže sa 80 novih apartmana od oko 35 m2. Svaki apartman ima spavaću sobu, mali dnevni boravak, kupatilo i čajnu kuhinju. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 20 PUTNIKA  ZA SVAKU GRUPUROK ZA PRIJAVU ZA PUTOVANJE JE NAJKASNIJE 7 DANA PRE TERMINA PUTOVANJA  ILI DO POPUNE MESTA 

PREDLOZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

TIBIDABO –  poseta parka Guelj i etno sela “Pueblo Espanjol”. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do jednog od najznačajnijih dela Antonija Gaudija, parka Guelj, koji je svojom jedinstvenošću i lepotom zaslužio da postane deo svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do etno-sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina XX veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. (Cena izleta: 45 €)

FIGUERAS – Celodnevni fakultativni izlet za Geronu i Figueras. Polazak za Geronu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se predivan pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale… Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figuerasa i poseta Teatru-muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. (Cena izleta: 75€)

FLAMENCO VEČE – Restoran „TABLAO CORDOBES” je specijalizovani restoran za Flamenco Show program.
Nalazi se na Rambli, najpoznatijem šetalistu u Barseloni još od 1970. godine. Jedini je lokal u Barseloni čiji su vlasnici i sami umetnici iz poznate flamenko porodice.
Uz Flamenco Show program bićete posluženi večerom – „švedski sto”. U obilju mediteranske hrane, moći ćete birati između 33 vrste hladnih i toplih jela i pića koje je uključeno u cenu (vino, sangrija, pivo, koka-kola, voda kafa), kao i raznih vrsta slatkiša i voća. (Cena izleta: 69€)

DOPLATE : Doplata za 1/1 – 120 eura

 

Informacije i rezervacije u Novom Sadu, u prostorijama Jahorina Info Doo
21000 Novi Sad, Ilije Ognjanovića 3
Tel : 021/6612 266 021/6613 953
letoinfons@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.