Dvorci Bavarske – Docek Nove Godine,  6 dana – autobusom

 

DVORCI BAVARSKE  – DOCEK NOVE GODINE 2018!!!

 

CENOVNIK

Opis
Termini
Cena po osobi
Doček Nove godine 30.12. – 04.01.  €

 

Program putovanja:

Osam vekova sticano državno bogatstvo, bavarski kralj Ludvigu II uspeo je da potroši za kratko vreme podižući i renovirajući svoje dvorce iz mašte – Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze. Izgradnja i opremanje ovih dvoraca državu u to vreme dovela je do bankrotstva, ali danas ovi dvorci vraćaju državi svoj dug kroz posete miliona turista.

 OBILASCI:  Minhen, Salzburg, Oberamergau,  dvorci Herenkimze, Nimfenburg, Linderhof i Nojšvanštajn                       

 PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  30.12.2012. nedelja BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 20:00 časova sa velikog parkinga Sava centra – savska strana i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 21:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa).. Noćna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku i Austriju prema Nemačkoj.

2. dan 31.12.2012. ponedeljak SALZBURG – MINHEN

Dolazak u prepodnevnim časovima u poznati austijski grad Salzburg. Po dolasku obilazak grada: Katedrala, Glokenšpil, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, Getraidegase, Mirabel dvorac i vrt… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Minhenu. Dolazak u Minhen u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Doček Nove 2014. godine. Noćenje.

3. dan 01.01.2014. utorak Minhen – DVORAC NIMFENBURG

Doručak. Panoramski obilazak Minhena: dvorac Nimfenburg – letnja rezidencija dinastije Vitelsbah, kraljevska rezidencija, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom  zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (sat), pijaca Viktualienmarkt… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti (preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo…). U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na večeru sa muzikom u jednu od najpoznatijih minhenskih pivnica u bavarskom nacionalnom stilu. Noćenje.

4. dan 02.01.2014. sreda Minhen – OBERAMERGAU – DVORAC LINDERHOF – DVORAC NOJŠVANŠTAJN – MINHEN

Doručak. Poseta živopisnom gradiću Oberamergau, svetski poznatom po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, kojoj su posvećeni svi meštani tokom dugotrajnih priprema i održavanja svečanosti. Nakon obilaska odlazak do dvorca  Linderhof, palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX veka). Prvobitno je izgrađen za potrebe lova Ludvigovog oca Maksimilijana II, kasnije ga je Ludvig II preuredio, u skladu sa svojim ukusom za ekscentričnost i pozlatio njegove odaje. Nakon obilaska nastavak putovanja do dvoraca Nojšvanštajn, koji je podignut na nepristupačnoj  litici u stilu staronemačkih viteških zamkova. Inspirisao je Volta Diznija na izradu prepoznatljive “špice” za brojne crtane filmove. Povratak u Minhen u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan 03.01.2014. četvrtak Minhen – DVORAC HERENKIMZE

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak prema najvećem bavarskom jezeru, Kimze. Po dolasku vožnja brodom do ostrva na kojem se nalazi prelepi dvorac Herenkimze. Obilazak dvorca, koji je podignut poslednji, u rokoko stilu, po uzoru na Versaj. Nakon obilaska povratak brodom sa ostrva. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan 04.01. petak  BEOGRAD – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.                 ( Kraj usluga )

Detaljnije:

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu

-smeštaj u Minhenu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

-obilaske prema programu (Minhen, Salzburg)

-troškove organizacije i vođenja aranžmana

-usluge licenciranog vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 8 € (osobe od 18 – 70 god.), 5 € (deca od 6 meseci – 18 god.),  18 € (osobe od 70 – 80 god.)

-troškove rezervacija i ulaznica za dvorce Nimfenburg, Linderhof , Nojšvanštajn i Herenkimze – 40 € (plaćanje na licu mesta)

-ulaznice i fakultativne izlete

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):

-Večera u pivnici –  informacija naknadno

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI: 

-deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

-deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju pomoćni ležaj u hotelu)

-treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

SOPSTVENI PREVOZ: 

-CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 60 € (odrasli) i 35 € (deca od 2-12 god.)

-pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje

-postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Novi Sad – Horgoš (granica sa Mađarskom) 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

 

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  Viva Travel

Jahorina Info Doo
21000 Novi Sad, Ilije Ognjanovića 3
Tel : 021/6612 266 021/6613 953
letoinfons@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.