Dvorci Bavarske, 6 dana – autobusom

Polasci:
Prelepo šestodnevno putovanje u Bavarsku obuhvata obilaske dvoraca kralja Ludviga II. Ovi dvorci su poznati po svojoj bajkovitoj arhitekturi koja jeinspirisala i samog Volta Diznija… Stari srednjovekovni gradovi, lepi pejsaži I dvorci, već godinama muze maštu milionima turista… Preko Mocartovog grada Salcburga, do bavarske prestonice Minhena, magičnih predela Bavarskih Alpa i začunujućih dvoraca… Sve to neće nikoga ostaviti ravnodušnim…

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.dan Polazak u 20.00h sa parkinga kod Sava Centra, i u 22:00 iz Novog Sada sa parkinga kod hotela «Sajam». Noćno putovanje preko Manarske uz kraća usputna zadražavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan  Dolazak u Salcburg u prepodnevnim satima. Kraća šetnja istorijskim centrom grada do gradske Katedrale. Usputno razgledanje: Franjevačkog samostana, Nadbiskupske palate, Mocartove rodne kuće, parka Mirabel… Slobodno vreme. Polazak ka Minhenu. Putovanje preko Linca i Salcburga. Dolazak u MINHEN u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.dan   Doručak. Razgledanje centra grada: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Marrienplatz (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom većnicom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; Bogorodičina crkva sa dva tornja, crkva Asam – remek delo rokokoa, Minhenski dvorac Rezidencija, Gradska Pivnica (čuveno bavarsko pivo), itd. Obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbaher iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi” kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel. Fakultativni večernji izlazak u jednu od tradicionalnih bavarskih Pivnica na večeru sa muzičkim programom. Noćenje.

4.dan  Doručak. Celodnevni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF koji je jedini od tri dvorca kralja Ludviga II koji je ovaj kralj završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim granevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružce. Novi labudov grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha… Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Noćenje.

5.dan  Doručak. Odlazak iz Minhena. Putovanje do JEZERA HIMZE. Po dolasku u grad PRIEN ukrcavanje na brod za Hereninzel (“muško ostrvo”) gde se posećuje dvorac Herenhimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupog porculana i mramora. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel (“Žensko ostrvo”). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz posetu Benediktinskoj opatiji. Noćna vožnja ka Srbiji….

6.dan 01.Novembar Dolazak u prepodnevnim satima. Kraj programa.

 

Cena aranžmana: uskoro…

 

no images were found

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke kategorije (AC/DVD) sa svim troškovima prevoza
 • Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom (samousluživanje) u dvokrevetnoj sobi sa u Minhenu. Hotel poseduje standardne karakteristike hotela 3* karakterisane od strane turističke organizacije Nemačke i grada Minhena. Nalazi se u široj zoni centra grada na liniji gradskog prevoza. Sobe su komfoprne i sve poseduju kupatilo sa kadom-tušem, telefon, TV. Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pred polazak.
 • Na zahtev putnika, soba može biti trokrevetna ali napominjemo da za razliku od prva 2 ležaja, III ležaj u sobama može biti pomoćni te bitnije ugroziti komfor putnika.
 • Dnevni izlet sa prevozom do dvorca NIMFENBURG – LINDERHOF -NOJŠVANŠTAJN i HIMZE (bez ulaznica)
 • Panoramska razgledanja po programu na srpskom jeziku i licenciranog vodiča iz Srbije
 • Troškove rezervacija, izrade i realizacije programa

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Troškove medjunarodnog zdravstvenog putnog osiguranja sa pokrićem od minimum 30.000eur u iznosu 6eur
 • Individualne troškove putnika,
 • Doplata po želji za korišćenjem još jednog sedišta u autobusu čime ostvarujete veći komfor 120eur
 • Rezervacija sedišta u autobusu: II ili III red 15 eur po osobi; IV ili V red 10 eur po osobi. Raspored sedenja za ostala mesta obavlja se redom shodno datumu prijavljivanja na putovanje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 120eur
 • Dete do 12g u pratnji dve puno plative osobe 195€
 • Brodsku kartu za obilazak dvorca na jezeru Himze, ulaznice za muzeje i zamkove (oko 38eur…)

 

NAPOMENE:

 • Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora
 • Putnicima koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem interneta informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument.
 • Sve usmene informacije koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora

 

Minimum putnika za realizaciju programa je 40.

Agencija zadržava pravo promene programa kao i otkaza putovanja shodno uslovima o putovanju a najkasnije 5 dana pred polazak. Obaveza je prodavca turističkog aranžmana da Vam prilikom prijave na putovanje uz ugovor o putovanju uruči i Opšte Uslove putovanja organizatora a koja su sastavni deo programa.

 

Organizator putovanja Calypso Tours International.

Informacije i rezervacije u Novom Sadu, u turistickoj agenciji Jahorina info & Funtours 2002, Ilije Ognjanovica 3

021/ 66 12 266, 021/66 13 953

 

letoinfons@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.