Moskva – St. Peterburg, 8 dana -avionom

 

 

Opis
Termini
Cena po osobi
Oktobar Nepoznat u pripremi


Program putovanja:

RUSIJA

Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod.

MOSKVA

Moskva je danas jedan od najvećih gradova Evrope i broji nešto manje od 10 miliona stanovnika.

Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij.Pre vise od 850 godina, na mestu gde se danas nalazi Kremlj, podignuto je malo utvrdjenje iz kojeg se polako razvio grad koje je danas glavni grad Rusije. Moskva zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.

SANKT PETERBURG :

St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva.  U periodu od 1712 – 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. 1. dan putovanja,  BEOGRAD – MOSKVA – ST. PETERBURG

Grupa se sastaje 2 sata pre poletanja aviona na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a za Moskvu u 14:00 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 18:40 časova. Nastavak putovanja za Sankt Peterburg u 23:25 časova (let SU 34). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg 16.09. u 00:45 časova. Nakon cega sledi transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan, 06.10.2013. ST. PETERBURG

Doručak u hotelu. Razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica “Aurora”, Smoljni. U produžetku razgledanja grada Petropavlovska tvrđava (fakultativno), istorijsko jezgro  grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice. Noćenje.

3. dan, 07.10.2013. ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Puškin (Carsko Selo) letnja rezidencija Ekaterine Velike. Dvorac, enterijer tog vremena i prekrasni park povrsine 34 km2. Vožnja kanalima i Nevom (fakultativno), specifičan pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan, 08.10.2013. ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa… Izlet u Petergof, letnju carsku rezidenciju, koja svojom lepotom ne zaostaje za Versajem. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa pozlaćenim skulpturama. Noćenje.

5. dan, 09.10.2013. ST. PETERBURG  – MOSKVA

Doručak. Transfer do aerodroma.  Let za Moskvu u 10:25 časova. Dolazak u 11:40 časova. Razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. u produžetku razgledanja grada, poseta muzeju Panorama Borodinske bitke (fakulatativno). Smeštaj u hotel. Uveče obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Noćenje.

6. dan, 10.10.2013. MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivsi Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre.  Posle podne slobodno vreme za odmor. Noćenje.

7. dan, 11.10.2013. MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, teritorija sa obilaskom Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Noćenje.

8. dan, 12.10.2013. MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma.  Let zaBeogradu 12:15 časova (let SU 2090). Dolazak u Beogradu 13:10 časova. (Kraj usluga)
Detaljnije:

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-Servis predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera, troškove organizacije i vođenja aranžmana

-Avio-prevoz (ekonomska klasa) Beograd – St. Peterburg – Moskva – Beograd

-Transferi u St. Peterburgu: aerodrom-hotel-aerodrom

-Transferi u Moskvi: aerodrom–hotel–aerodrom

-Smeštaj u St. Peterburgu (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1sobama

-Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 sobama

-Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu (120 EUR), koje se plaćaju u agenciji (podležu promeni)

-Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije, po osobi iznosi 10 eura za ceo period (plaća se u agenciji).

-Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu

-Individualne troškove

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih putnika ispod 10, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.):

ST.PETERBURG

Petropavlovska tvrdjava (u produžetku razgl.grada) – 25 €, Ermitaž – 35 €, Puškin (Carsko selo) – 45 €, vožnja kanalima i Nevom – 25 €, Petergof, Gornji i Donji park – 45 €

MOSKVA

Tretjakovska galerija – 30 €, Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve) i Oružana palata – 55 €, Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) – 40 €, Obilazak moskovskog metroa – 10 €, Panorama Borodinske bitke (u produžetku razgledanja grada) – 25 €

DOPLATE ZA 1/1 SOBU:  145 eura

POPUSTI:

-Deca od 0 – 2 godine – plaćaju 30 eura, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

-Deca od 2 – 12 godina –  plaćaju 585 eura, u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u avionu, ima krevet u hotelima)

-U RANOM BOOKINGU, deca od 2 – 12 godina –  plaćaju 560 eura, u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u avionu, ima krevet u hotelima)

-Fakultativni izleti – za decu od 0-2 godine besplatno, za decu od 2 – 12 godina popust 20%

-Treća odrasla osoba – plaća 625 eura, u hotelu Moskva 4*, u St.Peterburgu imaće pomoćni ležaj u 1/2+1 sobi, a u hotelu Izmailovo Gama-Delta 3* u Moskvi, biće smeštena u 1/1 sobi.

-U RANOM BOOKINGU, treća odrasla osoba – plaća 590 eura, u hotelu Moskva 4*, u St.Peterburgu imaće pomoćni ležaj u 1/2+1 sobi, a u hotelu Izmailovo Gama-Delta 3* u Moskvi, biće smeštena u 1/1 sobi.

-Stranke imaju mogućnost da uplate fakultativne izlete u agenciji.

OPIS I LOKACIJA HOTELA: smeštaj je u St. Peterburgu i Moskvi (Rusija) u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:

HOTEL MOSKVA 4*, St. Peterburg – www.hotelmoscow.ru

Nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogućnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Moskva, Htl Izmailovo Gama-Delta 3*  www.izmailovo.ru

Hotel, posle kompletne rekonstrukcije, ima preko 1000 renoviranih soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, mogućnost korisćenja interneta. U sastavu hotela je kompleks od 4 restorana, 8 barova i kafea. U sadržaju hotela: fitness centar sa bazenom sa podvodnom masazom i ruskom i turskom saunom, bouling, bilijar, internet kafe, prodavnice suvenira i kiosci, menjačnica .Nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa i parka Izmailovo. Pored hotela se nalazi veliki tržni centar suvenira, izgradjen u stilu staroruskih gradova. Ima metro stanicu u neposrednoj blizini i odličnu vezu do centra grada (Crvenog trga). Doručak švedski sto.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 15.11.2012. (uz doplatu od 2%  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo)
platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)
potrošački krediti banaka od 12 – 24 meseca (EFG banka – bez žiranata…) – o detaljima raspitati se u agenciji

Napomene:

V A Ž N A    N A P O M E N A:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona.

Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.

Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto sastanka na aerodromu, kao i polaska aviona. Besplatni prtljag – prtljag koji se predaje maksimum do 20kg  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml

-U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli  iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Republike. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs

-Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela

-Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

-U hotelima je uglavnom zastupljena internacionalna kuhinja

-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)

-Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

-Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

-Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

-Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

-Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlju odredišta (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) preko interneta ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz u zemlju odredišta

-Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja. Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca licenca OTP br. 61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije VIVA. Aranžman je rađen u saradnji sa partnerom iz Moskve APELSIN Travel Agency, Rusija, Moskva. Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima. Cenovnik za Moskvu i St. Peterburg (Leto, avion, 8 dana) 


Informacije i rezervacije u Novom Sadu, u turistickoj agenciji

Novi Sad
Jahorina Info Doo
21000 Novi Sad , Ilije Ognjanovića 3
021/66 13 953 ; 021/6612 266
letoinfons@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.