021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Kuca Virica Vodenica – Zlatibor, Musvete

Izdavanje kuca u okolini Zlatibora cele godine!!!

KUCA VIRICA VODENICA

Kuca Virića Vodenica se  nalazi u selu Mušvete, 10 km  od turističkog centra Zlatibor.Kuca raspolaze  jednom  1/5 sobom  i tri 1/2 sobe.

Ispod same kuće protiče potok Grabovica na kome se nalazi naša vodenica i koji obiluje ribicama i rakovima, što pokazuje da je voda I kvaliteta. U ponudi je i mogućnost zakupa cele kuće na koje odobravamo posebne popuste.

Prema zapisu Lj. Mićića, Mušvete su dobile ime po agi Mušiću, Turčinu koji je živeo u selu. Danas u selu postoje razvaline od turskog hana, čardaka i džamije. Ovuda je prolazio rimski, a kasnije i turski put – kaldrma koji je povezivao Užice sa Starim Vlahom. Ostaci ovog puta su i danas prepoznatljivi. Smešteno u udolini između visokoh brda: Gradine, Glize i Cerova, ovo selo obiluje rečnim tokovima i planinskim izvorima. Prosečna nadmorska visina je 800 m, pa zbog povoljnih mikroklimatskih uslova, ona najviše odgovara ljudskom organizmu. Zastupljeno je listopadno i četinarsko drveće, a na livadama raste oko 80 biljnih vrsta, od kojih je veliki broj lekovit, kao što su: nana, kamilica, hajdučka trava, majčina dušica… Ovde rastu jagoda, kupina, kleka, glog, šipurak, drenjak, koji se koriste u lekovite svrhe, kao i za spravljanje sokova, džemova i vodnjike. U selu postoje i dve pećine: Žunska i Gavovića pećina, obe neistražene. Zbog geografskih karakteristika, zatalasanog reljefa, velike su mogućnosti za bavljenje različitih aktivnosti, kao što su: pešačenje, vožnja bicikla, pecanje, branje lekovitog bilja i šumskih plodova, skijanje, sankanje… U našem selu pripreme pred velika takmičenja vrši i naša najbolja maratonka Olivera Jevtić. O gastronomskim ponudama zlatiborskog kraja ne treba puno pričati, već doći i probati! Sir, kajmak, proja, pite, pršuta, sudžuk, slanina, je samo deo bogate trpeze koja očekuje naše goste. Nadamo se da smo preneli bar delić onoga što nase selo i domaćinstvo nude, a da biste se uverili u to, dobrodošli ste!

 

 

                                          PRENOCISTE VEC OD 6€!!!

 

Galerija fotografija kuce Virica Vodenica:

no images were found

 

Funtours D.O.O koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.