021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Nea Kalikratia leto 2023

Nea Kalikratia apartmani i hoteli

Nea Kalikratia leto 2024 :

 

Nea Kalikratia je jedno od mesta koje godinama nudimo nasim turistima i to mesto nam se gosti uvek iznova vracaju.

Ovo leto 2017, smo ponudu osvezili i novim kucama. Ali prvo, par reci o samom gradicu Nea Kalikratia;

Ovaj Gradic brojo oko 8000 stanovnika i ima sve sadrzaje koje jedno turisticko mesto te velicine treba da ima. Glavna ulica dugacka  oko 500m koja se od crkve spusta do mora, i sa oe strane je ispunjna poslasticarnicama, prodavnicama, 2 banke, restorani, zabava za decu ijos mnogo toga cine ove mesto interesantnim za porodicno letovanje.

I zato se Nea Kalikratia nasla u nasoj ponudi za leto 2024.

U Nea Kaalikratiji koja se nalazi na 40-ak km od Soluna, aerodroma i vodenog parka. smo za ovo leto spremili bogatu ponudu apartmana i hotela;

Ovde izdvajamo samo deo Nase ponude Nea KALIKRATIA LETO 2024

 

Novu u ponudi za ovo leto je vila Niki sa prostranim apartmanima

plaža u Nea Kalikratiji  je peščana, a more kristalno čisto. U centru naselja je veliki park sa dečijim igralištem, na keju šetališta su restorani, taverne, pabovi i disko-klubovi.

Ponudu smo obogatili i hotelima :

 

 

 

Smeštaj u ponudi

Nea Kalikratia letovanje 2024

Nea Kalikratia apartmani Niki

Nea Kalikratia apartmani Niki

Novo u ponudi za ovo leto ! Nea Kalikratia apartmani Niki se nalaze na odlicnom mestu oko 120 metara od plaze. Svi apartmani u Vili Niki (Nea Kalikratia) su duplex. Sastoje se od dnevnog boravka sa kuhinjskim delom (jedna sofa), spavaće sobe (jedan francuski ležaj),...

read more

Informacije o letovanju na Nea Kalikratia :

NEA KALIKRATIA  POVOLJNO letovanje

 

Nea Kalikratia leto 2024 – Povoljno

Nea Kalikratia – Opis mesta

Nea Kalikratia je mesto koje se nalazi na zapadnoj obali centralnog Halkidikija. Osnovano je 1922. godine, od strane Grčkih izbeglica iz Turske.  Kao i sva ostala mesta sa prefiksom “NEA” i Kalikratia  postoji i u Turskoj ali se većina stanovništva u toku ”velike razmene” 1922 i 1923 godine preselila na prostore Halkidikija i osnovala nova mesta.

Ako krenete od Soluna prema Halkidikiju prvo veće mesto na koje ćete naići posle nekih četrdesetak kilometara je Nea Kalikratija. Nekada isključivo ribarsko selo, danas ima sve više hotela i sadržaja za turiste. Po zadnjem popisu iz 2001 godine Nea Kalikratia ima nešto malo više od deset hiljada stanovnika.

Ne mali broj stanovnika Soluna ima svoje vikendice i stanove u Nea Kalikratiji i njenoj okolini. Krajem  80 tih godina prošlog veka počinje  da se razvija turizam u Nea Kalikratiji.

Za ovo leto smo obogatili ponudu i hotelima, kako u Nea Kalikratiji tako i u drugim popularnim letovalištima Halkidikija.

NeA Kalikratia leto 2024

Plaže Nea Kalikratije

Gde na kupanje ako letujete u Nea Kalikratiji?
Nea Kalikratia ima lepu široku glavnu gradsku plažu. Plaža je peščana. Veći deo ove plaže je postavljen suncobranima i ležaljkama kafića i restorana koji se nalaze u prvom redu na samoj obali. Da bi ste koristili ove ležaljke, dovoljno je da kupite piće. Jedan deo plaže je bez ležaljki i na njemu se mogu postaviti svoji peškiri i suncobrani. Ako krenete putem od Nea Kalikratije na jug naići ćete na veliki broj malih divljih plaža i uvala na kojima se možete kupati. Ne preporučujemo ih zbog  ježeva na koje možete naići. Idući dalje na jug, na oko 3 kilometra od Nea Kalikratije nalazi se plaža ”Shape”, uredjena plaža sa ležaljkama koja funkcioniše kao i gradska plaža, platiš piće koristiš ležaljke. U okviru plaže Shape postoje  tobogani i mali bazeni. Ako pak krenete iz Kalikratije na drugu stranu prema  mestu Nea Irakleia, teren je nešto drugačiji (više je ravan). Sa te strane ima nekoliko uredjenih plaža, od kojih su najpoznatije ”Kristal beach” i “Sahara”!

Evia letovanje
Grcka ostrva
Evia apartmani