021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Tunis letovanje 2024

 

Tunis, najmanja država u Magrebu u severnoj Africi, graniči s Alžirom na zapadu, Libijom na jugoistoku i Sredozemnim morem na severu i istoku. Tunis je istaknuto afričko turističko odredište, budući da vlada snažno podstiče turizam i finansira u privlačne infrastrukture.

Tunis

Turističke atrakcije Tunisa nalaze se po celoj zemlji. Na severu možete otkriti kosmopolitski glavni grad Tunis i drevne ruševine Kartage. Možete uživati ​​u obalnim gradovima duž zaljiva Hammamet, s odmaralištima u Monastiru i Hammametu. Omiljeno odredište u Tunisu na severu je Sidi Bou Said. Sidi Bou Said je mali grad sastavljen isključivo od belih i tirkiznih kuća i zgrada s pogledom na plavo more. Na ovom prekrasnom mestu možete probati ukusne čajeve dok šetate bazarima, lokalno poznatima kao soukovi .

U južnoj pustinjskoj klimi, Jerba, zvana Jerba La Douce , poznata je po velikim, all-inclusive odmaralištima s prekrasnim plažama, pustinjskim trekkingima i bivacima s pustinjskim nomadima, poznatim kao touarezi .

Prema The New York Timesu, Tunis je “poznat po svojim zlatnim plažama, sunčanom vremenu i pristupačnom luksuzu.

Tunis letovanje

 

 

Mahdia letovanje

Mahdia letovanje

Mahdia letovanje - HOTELIMali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira i jugoistočno od Soussea, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla (Mračni prolaz). Kapija se nekada nalazila...

read more
Vincci Nozha Beach 4*

Vincci Nozha Beach 4*

Vincci Nozha Beach 4*Holidaycheck: 72%TripAdvisor: 54%SunLine Travel: 3+*Zašto izabrati Vincci Nozha Beach hotel:lokacija, lepa peščana plaža LOKACIJA:Hotel direktno izlazi na lepu peščanu plažu u zoni Severnog Hammameta. Od centra Hammameta udaljen je 7 kilometara,...

read more
Riadh Palms 4*

Riadh Palms 4*

Riadh Palms 4*LOKACIJA:Riadh Palms Hotel se nalazi u centru grada Sus. Aerodrom u Tunisu, Cartage, udaljen je 153 km, a aerodrom u Monastiru 17 km.   HOTELSKA PONUDA:Recepcija, glavni restoran, a la carte restoran, restoran na plaži, nekoliko barova, mavarski...

read more

Informacije o letovanju u Tunisu i aranzmanima :

 

TUNIS LETOVANJE

Glavni grad Tunisa od pada Kartage u 13. stoljeću, Tunis je dom za više od 600 000 Tunižana sa snažnim osećajem za kulturu i zanimljivom mešavinom porekla iz Severne Afrike, arapskih komšija, pa čak i Evrope. Ovaj se grad može pohvaliti arhitekturom s domorodačkim, rimskim i kolonijalnim utecajima. U vremenima pod kontrolom Rimljana, Feničana, Berbera i Francuza (do 1956.), raznolikost Tunisa znači da će vam lutanje Tuniskom Medinom (zaštićenom UNESCO-vom svjetskom baštinom) sa svojim džamijama i crkvama pokazati značenje izraza “živa istorija .”

Tunis letovanje je aktuelno u svako doba godine, a ukoliko razmišljate da se bas ovde odmorite, sigurni smo da nećete pogrešiti. Leptokaria je prepoznatljiva kao porodično letovalište i nudi široku lepezu smeštajnih jedinica, od hotela i vila, do studia i apartmana.


Tunis aranžmani  2024.

Tunis predstavlja atraktivnu destinaciju za letovanje. Poseduje lepe i čiste plaže, namenjena je onim ljudima, koji žele da odmor provedu sa porodicom, ali isto tako može biti zanimljiva za mlađu populaciju zbog bogatog noćnog života i velikog broja izleta. Letovalište je vrlo mirno, bez preterane buke i gužve.

  • Velika ponuda hotela
  • Zabava za decu
  • Parkovi
  • Dugacke plaze
  • Mnostvo prodavnica

 

  • Povoljne cene smestaja
  • Last minute ponude
  • Popusti za rane uplate
  • Velika ponuda za porodice

 TUNIS LETOVANJE 2024

Preporuka za ovo leto  Sivota

Šta obići dok ste na letovanju u Tunisu ?

Tunis je prelep grad koji obiluje istorijskim znamenitostima, divnim plažama i kulturološkim atrakcijama. Kao jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje u Africi, Tunis nudi bogatstvo različitih aktivnosti koje posetioci mogu uživati tokom boravka.

Plaže Tunisa

Plaže su svakako jedan od najvažnijih razloga zbog kojih se ljudi odlučuju da posete Tunis. Plaže su peščane, sa kristalno čistim vodama, a vreme je tokom većeg dela godina sunčano i toplo. Među najlepšim plažama koje Tunis nudi, ističu se Sidi Bou Said, La Marsa i Gammarth.

Tunis je poznat po svojim arheološkim nalazištima i istorijskim znamenitostima. Posetioci mogu posetiti Kartagu,  Takođe, Carthage National Museum nudi veliku zbirku artefakata i informacija o ovom važnom gradu.

Sidi Bou Said je takođe poznat po svojoj beloj i plavoj arhitekturi koja privlači posetioce. Tu se nalazi i muzej Dar el-Annabi, koji nudi informacije o istoriji ovog grada.

Medina, stara gradska jezgra Tunisa, takođe je važno mesto koje treba posetiti. Ovo mesto nudi mnogo arhitektonskih bisera, prodavnice i restorane koji služe tradicionalnu tunisku hranu.

Kulturni festivali i događaji

Tunis nudi i niz kulturnih festivala i događaja tokom cele godine. Festival medine, koji se održava u junu, nudi posetiocima priliku da iskuse autentičnu tunisku kulturu, hranu, muziku i umetnost. Međunarodni festival karavana, koji se održava u novembru, nudi posetiocima priliku da uživaju u umetnosti, muzici i pozorištu.