021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

 

Siviri letovanje

Apartmani i Hoteli

Mesto Siviri je smešteno u malom zalivu iznad koga se prostire gusta borova šuma. Čuven je po kvalitetu vazduha i smatra se vazdušnom banjom. Siviri karakteriše čisto more i duga peščana uređena plaža na kojoj postoje tuševi, kao i kabine za presvlačenje.

Siviri je malo i mirno turističko mesto koje se nalazi u srcu očuvane prirode Kasandre. Nalazi se na jugozapadnom delu poluostrva Kassandra, izmedju letovališta Skala Furka i administrativnog centra poluostrva, Kasandrija (Valta), na 85 km udaljenosti od Soluna i na 8 km od Kalitee. Do njega vodi lepo uredjeni magistralni put. Tik uz obalu proteže se popločano šetalište i iznad njega red hotela, taverni, kafića…

Kroz istoriju Siviri se spominje tek oko stotinak godina u nazad, od kad datiraju prve ribarske kućice od kojih se neke i danas mogu videti na šetalištu. To ovom mestu daje posebnu, romantičnu notu.

Za one koji žele pravi mir i odmor, Siviri je idealno mesto, jer nedaleko od samog centra postoje prave oaze (poput apartmana Anemoxadi) u kojima možete odmoriti srce i dušu, a kada to poželite, na samo nekoliko koraka od Vas je čitava zabava.

Siviri je okružen borovom šumom, a zbog prijatne i blagotvorne klime smatra se vazdušnom banjom. Ujutru će Vas probuditi cvrkut ptica, pa jutro možete iskoristiti da prošetate pored mora, kao što to rade i meštani. Već kad Vas sretnu drugi put za redom, oni će Vas srdačno pozdraviti, a ukoliko vide da ste i Vi prijateljski raspoloženi, možda do kraja letovanja, steknete i prijatelje za ceo život. Letovanje u Siviriju idealno za porodice sa malom decom.

 

Vila Kassandros

Vila Kassandros

Vila Kassandros ​VILA KASSANDROS40.033004N, 23.361415E Vila Kassandros se nalazi na 100m od plaže i 300m od centra mesta. Dvostrano orijentisana, natkrivena gustom šumom u mirnom delu Sivirija, vila pruža smeštaj u prostranim četvorokrevetnim apartmanima koji su...

read more
Hotel Dryades Siviri

Hotel Dryades Siviri

Hotel Dryades Siviri ! Popusti za rane rezervacije - Hotel Dryades Siviri : 15 % za rezeracije do kraja februara ! Hotel Dryades Siviri se nalazi na 95 kilometara od Soluna, u mestu Siviri na prvom prstu Halkidikija. Hotel poseduje 15 dvokrevetnih soba i 3 apartmana....

read more

Put do Sivirija

Siviri je od Novog Sada udaljen oko 827 kilometara, od Beograda oko 738 km, a od Niša oko 504 kilometara. Najlakse se do Sivirija stize auto putem  preko Beograda, Nisa, Skoplja, Evzonija (granicni prelaz) i Soluna. Bitno je da pre Soluna skrenete na ring roud (obilaznicu oko Soluna), jer je voznja kroz Solun moze da bude duga i iscrpljujuca zbog velikih guzvi i mnogo semafora. Posle Soluna samo pratite putokaz za Halkidiki. Kod Nea Moudanije nastavite pravo prema Kasandri (prvom prstu Halkidikija). Kada stignete do kružnog toka skrenete desno i odatle se Siviri nalazi na samo 8 kilometara. Na samom ulasku u Siviri nalazi se supermarket Masutis, kod njega skrenete desno i vozite pravo do kraja, zatim skrenete levo i posle oko 250 metara sa leve strane nalazi se kafe The HideOut i apartmani Anemoxadi. Radi lakse orijentacije pogledajte mapu Sivirija!

Siviri letovanje

 

Restorani u Siviriju

Najpoznatija taverna u Siviriju je Taverna Dijamatis. Osnovana još 1938. godine. Na prvi pogled, taverna kao i brojne druge, na samoj obali, ali tek kad sednete za jedan od plavih stolova, čarolija počinje. Tad Vam postane jasno zašto je ova taverna nosilac brojnih nagrada i priznanja i zašto su Grci u stanju da voze od Soluna, samo da bi večerali u ovoj taverni.

Za Diamantisom ne zaostaju ni taverna Sto Kyma (Na Talasu), kao ni ostali restorani u kojima možete uživati pored same plaže.

 

Izleti iz Sivirija

Oni sa boljom kondicijom mogu otići u dužu šetnju i posetiti crkvicu Svetog Nikole, do koje vodi idiličan put kroz šumu. Ovu šetnju ne preporučujemo svakom. To je samo za prave ljubitelje prirode, morate malo da se pomučite, ali za svaki trud bićete bogato nagrađeni. Prelepi prizori koje doživite u ovoj šetnji, ostaće Vam zauvek urezani u pamćenje, a crkvica i mesto na kojem je izgrađena, može postati inspiracija za Vaše najlepše životne trenutke.

Večeri u Siviriju su začinjene najlepšim zalascima sunca na čitavom Halkidikiju.

Ukoliko ste smešteni u Siviriju, iskoristite njegovu blizinu raznim znamenitostima. Posetite crkvu posvećenu Panagia Faneromeni sa neverovatnom legendom o nastanku, obiđite romantični gradić Afitos i uzbudljivu Kalitheu. Na 27 kilometara od Sivirija nalazi se i banja Agia Paraskevi. Banja se nalazi na samoj obali i ima otvoreni i zatvoreni bazen sa toplom morskom vodom koja je odlicna za reumatska oboljenja, kozna oboljenja, uroloske i ginekoloske probleme.

Ljubazni predstavnici turisticke agencije Market tours ce ponuditi da kroz izlete koji se organizuju posetite sva ova i jos mnoga druga mesta koja se nalaze u blizini Sivirija.

Raskošna priroda i znamenitosti Kasandre garantuju nezaboravan odmor i letovanje u Siviiriju svakom posetiocu.

Dođite i uverite se ! Siviri letovanje