021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

22.02.2019 U prostorijama Privredne komore, osnovano je Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS)  sa ciljem zajedničkog delovanja na domaćem i stranom tržištu. Veliki broj agencija je prepoznao i priključio se udruženju . Ministarstvo trgovine i turizma je takođe prepoznalo „Nove snage“ i uputilo pozivnicu za aktivno učestvovanje u izradi pravilnika novog zakona o turizmu.

UTAS – Udruženje turistickih agencija Srbije 

Preuzeto sa sajta :

UTAS – UDRUZENJE TURISTICKIH AGENCIJA SRBIJE

Udruzenje je osnovano 2019. godine kao neprofitno i strukovno. Inicijativa za osnivanjem je potekla od potrebe trzista turizma za modernom organizacijom koja je sposobna da se brzo I efikasno uskladi sa zahtevima kako klijenata, tako i uskladjivanja sa zakonaskim normama. Osnivacku skupstinu UTAS-a koja je odrzana u Privrednoj komori Srbije incijalno je podrzalo 104 turisticke agencije iz cele Srbije. Clanovi Upravnog odbora su birani kao predstavnici grupacije agencija koju predstavjlaju I iz koje dolaze, pa ce se tako usko baviti potrebama i problemima organizacije i posrednistva, receptivnog turzima, inicijative, obrazovnog turizma, studentskih programa.

UTAS je clanica odseka za turizam Privredne komore Srbije I samim tim moze biti inicijator predloga izmena i dopuna Zakona o turizmu, podzakonskih akata I pravilnika.

Misija udruzenja je da aktivno utice na stvaranje dobrog poslovnog okruzenja, prihvatljive i fer uslove na trzistu za sve ucesnike bez obzira na njihovu velicinu.

Vizija udruzenja je da bude sinonim za poverenje i organizaciju koja postavlja nove i moderne stanarde u sferi turizma u korak sa vremenom koje dolazi.

Ciljeve udruzenja pogledajte na stranici….Ciljevi udruzenja

 

Clanice UTAS-a su agencije sa visedecenijskim iskustvom u poslovanju, agencije koje nisu imale problem sa zakonom ili uticale na lose poslovno okruzenje. UTAS prihvata clanstvo agencija uz prethodnu proveru, uz ispunjenje visokih standard koje udruzenje propisuje.

Nastupanje UTAS-a na domacem iI stranim trzistima kao predstvanika svojih clanica, omogucava vecu Ii bolju vidljivost, ostvarivanje svojih ciljeva kao I poslovno povezivanje clanica nesebicnu pomoc. Sve clanice UTAS-a imaju na raspolaganju strucnu pomoc udruzenja, besplatne pravne savete i pravo da se njihova rec cuje kroz skupstinu udruzenja.

udruzenje turistickih agencija Srbija

Funtours D.O.O koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.