021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Ibica  letovanje 2024

Organizovanih aranzmana, ovo leto za Ibicu nema. Nudimo vam individualne aranzmane gde vi sami birate polazak i duzinu boravka na Ibici. Mi mozemo obezbediti povoljan hotelski smestaj i, naci najpovoljnije avio karte.

Ibica letovanje : “Belo ostrvo ” , kako često nazivaju Ibicu zbog svoje tipične arhitekture, postalo je početkom ’60-tih godina veoma popularno. U to vreme Ibica je bila poznata po svojoj “hipi kulturi” i nudističkim plažama, a danas ima veoma široku ponudu, kako za porodice i starije posetioce tako i za mlade, koji dolaze na ostrvo privučeni njegovim “ludim” noćnim životom. Noćni život počinje već u poslepodnevnim časovima, na plažama i u centru grada, a nastavlja se sve do zore u brojnim diskotekama.

Ako izuzmemo plaže i pogledamo samu unutrašnjost ostrva upoznaćemo se sa pravom Mediteranskom kulturom. Tu se mogu pronaći brojni ostaci prastanovnika ostrva, stari više hiljada godina, na primer zidni crteži u Ses Fonteles.

 

SAOBRACAJ

Površina ostrva iznosi 541 kvadratni kilometar, a do njega se može stići avionom ili brodom. Redovne vazdušne linije povezuju ostrvo sa: Barselonom, Valensijom, Alicanteom i Majorkom. Od aerodroma pa do bilo kog mesta na ostrvu, može se stići javnim prevozom ili se mogu iznajmiti kola (Rent a Car). Putovanje brodom je duže, ali zasigurno mnogo romantičnije. Brodovi za Ibicu polaze iz skoro svake veće španske luke.

ISTORIJA Ibice

Istorija Ibice seže do 1600. godine p.n.e. Ostrvo su pronašli Feničani i nazvali ga “Ibsm “, a 654. godine n.e. osvojili su ga Kartaginjani i dali mu ime “Ebusus”. Ostrvo je bilo okupirano od strane mnogih naroda: Rimljana, Vandala, Vizantinaca, a 711. godine n.e. došli su Maori i dali ime ostrvu “Yebisah “. Jaime I, kralj Aragona, proterao je Maore 1229. godine. U Avgustu 1235. Katalonci osvajaju ostrvo.

Simbol ostrva je boginja Tanit, zaštitnica postojećeg raja Ibice.

Prirodni resursi i kulturno istorijska baština. U blizini grada Ibice nalazi se nekoliko velikih plaža. Jedna od omiljenih je Playa den Bossa. Na jugu se nalazi mala grupa ostrva Islas Malvinas.

Klima na Ibici

Klima na ovom ostrvu je mediteranska. Topla letnja sezona traje od juna do septembra, a temperature idu i do 30 C. Zime su dosta blage sa temperaturom oko 15 C. Padavine su u malim količanama, ima dosta sunca, a mrazevi i sneg su retki.

Hoteli koje preporucujemo na Ibici :


Ibica letovanje Calas de Ibiza 3*

Ibica letovanje – Apartamentos Calas de Ibiza Izdvajamo iz ponude agenciije za Ibicu   : CALAS DE IBIZA 3*   Pozicija ovog hotela je severozapad za grad Ibiza Nueva, a nalazi se u ulici LA CORUNA 2-4, na samo 30 minuta kolima od centra grada.Stil hotela Apartamentos Calas de Ibiza je povoljan, a pruža pun komfor … Detaljnije

Hotel Del Mar IbicaApartmani Del Mar 3*

 

 

Ibica letovanje :   APARTMANI DEL MAR 3*   Apart hotel Del Mar nalazi se 50 m od   San Antonio’ s Paseo Marítimo ,mesta poznatog po brojnim i raznovrsnim restoranima i bogatim nocnim zivotom i predivnom pescanom…

 

Santa Cruz de Tenerife

Tenerife leto ! Hotel Santa Cruz de Tenerife ! nezaboravno letovanje! Veliki Izbor hotela i smestaja na Tenerifama ! Tenerife je najveće ostrvo arhipelaga i ima 2.059 kvadratnih kilometara, a predeli na njemu su veoma raznoliki. Priroda ovde pokazuje svu svoju...

read more