021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs
IZRAEL 25.09-02.10., 7 NOCI/ 8 DANA

AVIO PREVOZ

 

 

PLAN PUTOVANJA:

1.dan…Nedelja 25 Septembar 

      BEOGRAD- TEL AVIV- JERUSALEM

Okupljanje u Beogradu 2,5 sata pre poletanja aviona u 18.25 JU70. Dolazak u Tel Aviv u 23.50 . Posle obavljenih  carinskih formalnosti, doček od strane  pretstavnika lokalnog agenta i dolazak do autobusa gde će vas čekati vaš vodič.  Nastavak putovanja do Jerusalema (30 km). Osmatranje Jerusalema sa vrha Maslinove gore. Smeštaj u hotel. Vecera. Noćenje.

 

 

2.dan…Ponedeljak 26 Septembar 

            JERUSALEM

 

 

Celodnevno razgledanje Jerusalema koji zapo

inje od Maslinove gore, planine koja se diže isto

no od Jerusalema i mesto je mnogih biblijskih i istorijskih događaja.

Obilazak Kapele Gospodnjih suza,  Ruske crkve Marije Magdalene, Getsemanski vrt, Bazilike agonije, Bogorodičin  grob, Getsemanski groto, Ulazak u Stari grad Jerusalem kroz tzv. Lavlja vrata. Obilazak banje Vitezde, i bogorodicine rodne kuce.

Odlazak u crkvu Hristovog groba, penjanje na Golgotu, ulazak u Hristov grob, dotaknuti ploču miropomazanja, videti grob prvog čoveka Adama. Nakon obilaska crkve Isusova groba povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan Utorak 27 Septembar 2023

JERUSALEM – VITLEJEM – MANASTIR SVETOG SAVE

Posle doručka sledi poseta Vitlejemu Hristovom rodnom mestu. To je ujedno i rodno mesto kralja Davida. Razgledanje crkve Rođenja Spasitelja………

Nastavak puta prema Manastiru Svetog Save Osvećenog, kroz judejsku pustinju, gde je  Sveti Sava Srpski primio osvećeno žezlo pošto mu je dva puta palo  pred noge. Srbi su upravljali ovim manastirom 130 godina, a danas pripada grčkoj pravoslavnoj crkvi.

4 dan Sreda 28 Septembar 2023

 

            JERUSALEM – SIONSKA GORA – ZID PLAČA EIN KAREM

Doručak. Posle doručka odlazak na Sionsku goru – obilazak Davidovog groba i Sale tajne večere  (Ev. po Marku 14.13, Luki 22. 10-38, Mateju 26. 17-29). Mesta na kojem je Sveti Sava srpski podigao Manastir Svetog Jovana Bogoslova – Obilazak Davidovog groba. Crkve dormicion (Crkvu Bogorodicog usnuca)

Odlazak do glavnog trga jevrejske četvrti Jerusalema gde se vide ostaci porušene sinagoge Hurva i posmatrati neobični svet ortodoksnih Jevreja, nakon čega ćemo se spustićemo do Zida pla

a, najsvetijeg mesta za Jevreje, koji je ostao netaknut od razaranja Jerusalima 70. godine n.e. U pukotine zida stavićemo ceduljicu sa našim željama.

 

5.dan Cetvrtak 29 Septembar 2023

         JERUSALEM – MRTVO MORE – QUMRAN – MANSTIR SVETOG DJORDJA HOZEVITA – MANSTIR SVETOG GIERASIMA – JERIHO – NAZARETH

 

 

Doručak. Jerusalem i se prema Mrtvom moru i Jordanskoj dolini. Pauza pokraj Gostionice Dobri Samarićanin (Ev. po Luki 10. 30). Prolazak pokraj najstarijeg grada na svetu Jerihona u kojem su pronadjeni arheološki nalazi gradskih zidina starih 9000 godina i u  kojem je nedavno obnovljena palestinska autonomija nakon gotovo 5 godina intifade. Iznad Jerihona se nalazi Gora Kušanjana koju se povukao Hrist nakon krštenja u reci Jordan gde je u pustinji  postio 40 dana i na kojoj ga je iskušavala Sotona. U Jerihonu ćemo obići i Zakejevo drvo. Nastavak puta do manastira Sv. Đorđa Hozevite podignutog u V veku u srcu Judejske pustinje na mestu gde je prorok Ilija zastao u povratku sa Sinaja i gde ga je hranio gavran. Nakon toga poseta manastiru svetog Gerasima. Sledi obilazak Qumrana gde je beduinski pastir slučajno pronašao čuvene zapise. Videćemo film o životu Esena, obići arheološke ostatke drevnog naselja i videti pećinu u kojoj je pronađeno prvih sedam rukopisa s Mrtvog mora. Kupaćemo se na jednoj od plaža Mrtvog mora u kojem ima preko 30% soli i minerala i koje je hiljadama godina poznato po svom zdravstvenom delovanju. Posle kupanja vožnja u Nazareth smještaj u hotel.  Vecera nocenje.

6.dan… Petak 30 Septembar 

NAZARETKANA  – TIBERIADA

 

 

Posle doru

ka vožnja do crkve Blagovesti.. Danas je Nazaret najve

i arapski grad u Izraelu, sa arapskom populacijom od 60.000 ljudi. Ovde je Hristos proveo većinu svog života do svoje službe koju je započeo sa 30 godina. Posle posete pravoslavnoj crkvi Blagovesti i Bogorodičinog izvora, obići ćemo i veliku katoličku crkvu podignutu na mestu gde je bila Bogorodičina kuća kao i Josipovu radionicu. Nastavak puta pored Kane Galilejske , mesta gde je Isus izveo svoje prvo čudo kada je pretvorio vodu u vino na jednoj svadbi. Poslje podne ćemo se popeti taksijima na vrh gore Tavor i obi

i Crkvu sv. Ilije. Na tom mestu je u vreme srpskog Cara Dušana prvi srpski Patijarh Joanikije podigao crkvu sv. Ilije na mestu gde se Hristos preobrazio u svetlost. Posjeta Crkvi Preobraženja. Vožnja do Nazareta. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Povratak u hotel u Nazarethu. Vecera I nocenje.

7.dan Subota 1 Oktobar 2023

NAZARETH – GORA BLAZENSTVA – TABHA – KAFARNAUM – RIJEKA JORDAN – GOLANSKA VISORAVAN

 

Ujutro nas put vodi do Galilejskog jezera gdje ćemo dan zapoćeti vožnjom po Galilejskom jezeru.Slijedi obilazak svetih mjesta oko Galilejskog jezera. Obići ćemo Crkvu čudesnog umnoženja hleba i riba gde je Hrist nahranio 5000 ljudi sa pet hlebova i dve ribe – Crkvu Menza Kristi  – Kapernaum, Hristov grad u kojem se Hrist naselio nakon što je napustio Nazaret. Crkvu na gori Blagovesti, mesto na kojem je održana Propoved na gori. Nakon toga posjet mjestu krštenja na rijeci Jordan. Poslje podne ćemo se popeti na Golansku visoravan. Povratak u hotel. Večera.

 

 

8.dan – GALILEJA – HAIFA – CEZAREA – TEL AVIV   

Doručak. prema Tel Avivu uz razgledanje Haife najveće izraelske luke koja je izgradjena na padini gore Karmel. Posetićemo Bahajske viseće bašte i svetski centar Bahajske vere. Nakon toga obilazak karmelićanskog samostana Stela Maris i Ilijine pećine. Nastavljamo put uz duž Sredozemnog mora i stižemo u Cezareu gde su arheolozi pronašli impresivne ostatke iz Rimskog, Bizantijskog i Krstaškog perioda a i Bosansko selo je bilo smješteno na ovom mestu od sredine 19 veka do 1948 godine. Put nas na kraju vodi u brzi i moderni Tel Aviv. Razgledanje Tel Aviva. Posetićemo Jafu (Jona 1.3)  Crkvu Svetog Petra, obići umetničku koloniju sa mnoštvom galerija i odmoriti se u prelepom panoramskom pogledu na Tel Aviv. Transfer do aerodroma Ben Gurion. Poletanje za Beograd 23.35 JU71 sletanje u 04.15

Ponuda ukljucuje :

Avio prevoz sa taksama

7 nocenja na bazi polupansiona  u hotelima standarde 4 zvezdice po lokalnoj standardizaciji hotela.

4 nocenja u hotelu hotelu Rimonim www.rimonim.co.il

Ili Jerusalem Gate u Jerusalemu www.jerusalemgatehotel.com

3 nocenja u tek otvorenom hotelu Gardenia (Ili slican hotel) u Nazarethu www.gardeniahotel.co.il

Autobus klimatizovan turisticke klase za sve dane putovanja,

– Licencirani lokalni vodic na Srpskom  jeziku

Ulaznice prema sledecoj specifikaciji:

– Crkve u koje se placa ulaznica ( Oce Nas, In Galicantu, Beit Hesada I Santa Anna , Gora Blazenstva itd.

– Specijalni prevoz do manastira Svetog Save Osvecenog u Judejskoj pustinji

– Speijcalni prevoz do manasira Svetog Djordja Hozevita ukoliko put bude zatvoren )

– Qumran

– Ulaznica na organizovanu plazu na Mrtvom moru sa tus kabinama I svlacionicama

– Gora blazenstva

Voznja taxijima na Goru Tabor

– Capernaum

 

U cenu nije ukljuceno :

Ruckovi u Izraelu

Napitci

Svi osobni troskovi

Sva vrsta razlicitih osiguranja

Sve ulaznice koje nisu navedene u programu

Napojnice za vodica, vozaca i hotele

 

CENA ARANZMANA u pripremi

ZA REALIZACIJU PROGRAMA MINIMUM 25 PUTNIKA

USLOVI PLACANJA- U DINARSKOJ PROTIVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU FINDOMESTIC BANKE NA DAN UPLATE I KREDITNIM KARTICAMA-VIZA,DINA,MASTER,MAESTRO

 

 

Posalji upit za ovaj smeštaj

Procitajte :

Funtours IT od 2015 godine, ne obavlja delatnost turisticke agencije. SVI PODACI NA SAJTU SU INFORMATIVNOG KARAKTERA. Za poptunu i preciznu informaciju,Call Centar.
Softwer za agencije, web dizajn i online programi, preko kojih turisticke agencije mogu rezervisati hotele, transfere, krstarenja. Nas novi, sluzbeni sajt mozete pogledati prateci link Službeni sajt

Funtours D.O.O koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.