021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Izrael dnevne ture

( Za one koji su vec u Izraelu )

Ture se organizuju i predvidjene su za grupe ili individualce koji zele da za vreme svog boravka (Poslovna poseta ili letovanje) u Izraelu, vide deo njegove kulture i istorije.

 

Jerusalim – Maslinova gora- Bethelhem (Vitlajem)
Cjelodnevni izlet u Jerusalim i Bethelehem. Razgledanje Jerusalema započinjemo od Maslinove gore, planine koja se diže istočno od Jerusalema i mjesto je mnogih biblijskih i istorijskih događanja – odavde je Isus ušao u Jerusalim na magarcu; ovdje je proveo svoju poslednju noć pre suđenja i raspeća; ovde je mesto uzašašća. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mesto brojnih kršćanskih svetilišta, starog jevrejskog groblja i arapskih sela. Na Maslinovoj gori videćemo Kapelu Uzašašća, obići karmelićanski samostan  «Oče naš» . Obići ćemo Kapelu Gospodnjih suza,  Rusku crkvu Marije Magdalene, Getsemanski vrt, Baziliku agonije, Marijin  grob, Getsemanski groto. Ući ćemo u stari grad Jerusalim kroz tzv. Lavlja vrata. . Zastat ćemo ispod luka Ecce Homo (lat. “Evo, čoveka!”), što se odnosi na reči Poncija Pilata kada je izveo Isusa pred razjarenu gomilu na osudu.. Proći ćemo svih 14 stanica Krsnog puta (Via Dolorose) koje je Isus prošao s krstom na plećima idući prema Golgoti gde je razapet. Obići ćemo crkvu Isusova groba, popeti se na Golgotu, ući u Isusov grob, dotaknuti ploču miropomazanja, videti grob prvog čovjeka Adama. Nakon obilaska crkve Isusova groba vozimo se u obližnji Bethelehem. Razgledanje crkve Rođenja Isusova najstarije crkvu na svetu (početak VI veka).  Spustićemo se do samog mjesta rodjenja i videti Bethlehemsku zvezdu i jaslice u kojim je kako se veruje zaspao mali Isus po prvi put. Nakon toga ćemo obići  manastir Sv. Katarine i spustiti do Jeronimovog grota. Tu je ziveo Sv. Jeronim Bračanin kojeg je u IV veku poslao papa u Betlehem kako bi bi naučio hebrejski i preveo Stari Zavjet s hebrejskog. Taj prvi Jeronimov prevod poznat je i pod imenom Vulgata. Povratak.

 

Cena ukljucuje autobus turisticke klase, strucnog vodica na srskom jeziku, ulaznice na sve potrebne lokalitete. Sve potrebne parkinge. Slobodno mesto za tour leadera na najmnaje 10 puno placenih osoba.

 

Procitajte :

Funtours IT od 2015 godine, ne obavlja delatnost turisticke agencije. SVI PODACI NA SAJTU SU INFORMATIVNOG KARAKTERA. Za poptunu i preciznu informaciju,Call Centar.
Softwer za agencije, web dizajn i online programi, preko kojih turisticke agencije mogu rezervisati hotele, transfere, krstarenja. Nas novi, sluzbeni sajt mozete pogledati prateci link Službeni sajt

Funtours D.O.O koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.