021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Kleopatra 2 – Pefki

LOKACIJA Kleopatra 2: ostrvo Evia – Pefki, cca 50 m od plaže, cca 200m od centra
OPREMA: TWC, kuhinja sa rešoom, frižiderom i osnovnim posuđem, split klima, TV, terase, tende, Wi Fi internet. Veliki ležaj dimenzija 140x190cm, srednji dimenzija 130x190cm, standardni 90x190cm, manji 75x190cm. Sobe imaju pogled na ulicu ili na dvorište.
STRUKTURA:
A3 – 1 standardni i 1 veliki ležaj
A4 – 1 veliki , 1 standardni i 1 mali ležaj
A4+1 – 1 manji, 1 standardni i 1 veliki ležaj i 1 fotelja na rasklapanje u kuhinji
Dplx6 – 2 spavaće sobe – (2 manja + 1 srednji, a u drugoj 1 veliki ležaj)
PRIZEMLJE: 2 A3, 1 A4, Dplx6
I SPRAT: 3 A3, A4+1, Dplx6
POGODNOSTI: Blizina plaže, WiFi internet, ogromno ogradjeno dvorište sa igralištem za decu, mogućnost parkiranja, roštilj sa letnjikovcem,
UPOTREBA KLIMA UREĐAJA JE URAČUNATA U CENU

Sadržaj

 • Klima
 • Bašta
 • Terasa
 • Internet
 • Parking
 • Igralište za decu
 • Prostor za pravljenje roštilja

Kleopatra 2 Pefki

Cenovnik leto 2024

prvi cenovnik je za sopsveni prevoz,
a drugi je sa autobuski prevozom.

 • NAČIN PLAĆANJA, dinarski (po srednjemkursu NBS na dan uplate) :
  • 30% akontacija kod prijave, ostatak u MESEČNIM RATAMA DO 15.DECEMBRA 2024, i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom; U slučaju neblagovremenog izmirenja obaveza po administrativnoj zabrani, putnik se obavezuje da sam izmiri dugovanje. Čekovi ili overena administrativna zabrana se dostavljaju najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana
  • Platnim karticama
  • FAKTORING: ODLOŽENO, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa (9 RATA). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama organizatora)

  UKOLIKO STRANKA NE REGULIŠE OBAVEZU PLAĆANJA NAJKASNIJE 21 DAN PRE POLASKA NA PUT AUTOMATSKI ĆE SE SMATRATI DA JE ODUSTALA OD PUTA I POSTUPIĆE SE PREMA OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA.

  Troškovi otkaza rezervacije naplaćuju se po otkaznoj skali (minimalni iznos 2000 dinara po odrasloj osobi bez obzira na razlog otkaza), osim kada aranžman otkazuje organizator putovanja. Svaka promena rezervacije (imena putnika, smeštajnog objekta i datuma boravka) tretiraće se kao otkaz aranžmana i naplaćivati u skladu sa ugovorom o putovanju i Opštim uslovima putovanja.

LETOVANJE U GRČKOJ 2023., KATEGORIZACIJA I STANDARDNA OPREMA smeštajnih jedinica:STUDIO (S) ima jednu ili dve prostorije, bez vrata između njih, prozor nije obavezan u svakoj prostoriji, sa odgovarajućim ležajevima prema opisu, opremljenu čajnu kuhinju (bez rerne) sa frižiderom i osnovnim posuđem, TWC i balkon ili terasu.APARTMAN (A) ima dve vratima odvojene prostorije (kuhinja je jedna od njih), prozor nije obavezan u svakoj prostoriji, sa odgovarajućim ležajevima prema opisu, opremljenu čajnu kuhinju (bez rerne) sa frižiderom, osnovnim posuđem, TWC i balkon ili terasu.

DUPLEKS (DPLX) APARTMAN ima opremljenu čajnu kuhinju (bez rerne) sa frižiderom, osnovnim posuđem koja se nalazi u zasebnoj prostoriji sa ili bez prozora, odvojenoj vratima, dve zasebne sobe sa ležajevima navednim u opisu, TWC i balkon ili terasu.

Brojka uz oznaku S, A ili Dplx označava maksimalni broj osoba koje se mogu smestiti u datu smeštajnu jedinicu.Dimenzije ležaja u apartmanima i studijima u Grčkoj se razlikuju od naših standarda. Grčki standard za normalan ležaj je 75-80cm x 185-190cm, veći 120 x 190cm i  francuski 145-155cm sa 180-190cm. Rančo (pomoćni ležaj) ima metalnu konstrukciju i dušek (okvirnih dimenzija 70cm x 180cm x 5cm). Ubacivanjem rančo kreveta u sobe značajno se smanjuje korisna površina sobe. Organizator je dužan da obezbedi funkcionalnost smeštaja i ne odgovara za estetski izgled istog.

Agencija može da putniku izda smeštajnu jedinicu većeg smeštajnog kapaciteta po ceni smeštajne jedinice nižeg smeštajnog kapaciteta (primer: S3 se izdaje kao S2, na ugovoru S2->S3). U slučaju da je rezervacija urađena po “last minute” cenovniku za letovanje u Grčkoj 2024. , agencija ima pravo da naknadno putnika prebaci u smeštajnu jedinicu kapaciteta koji je uplatio (u istom smeštajnom objektu). Putnik je u obavezi da ovu promenu prihvati bez obzira na spratnost i pogled sobe (osim ako se pogled na more doplaćuje), a ista ne može biti razlog otkaza putnika.

Upotreba klima uredjaja je predvidjena samo za vreme boravka gostiju u sobi. 

Upotreba WiFi interneta (ukoliko postoji) po pravilu je predvidjena na recepciji. U pojedinim sobama iz tehničkih razloga moguć je loš ili nepostojeći signal. Brzina interneta zavisi od broja jednovremenih korisnika i infrastrukturnih kapaciteta destinacije i može biti nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima. Internet je u većini kuća dostupan samo u periodu 01.jun do 01.oktobra. Agencija ne snosi odgovornost za tehničke probleme internet provajdera.

NAPOMENA: U studije i apartmane u Grčkoj se ulazi prvog dana boravka od 15.00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 08.00 časova. U slučaju ulaska u smeštajne jedinice posle 19h putnik je obavezan da o tome obavesti predstavnika na destinaciji, najkasnije 24h ranije. Putnici ulaze u očišćenu i spremljenu smeštajnu jedinicu, ali su u obavezi da tokom boravka sami vode računa o higijeni iste i da je prilikom napuštanja ostave u stanju u kome su je primili. Zamenu posteljine na 5 dana vrše gosti sami. Smeštajne jedinice po pravilu nisu opremljene peškirima, sapunima i toalet papirom. Broj parking mesta (tamo gde ih ima) je ograničen. Na internet strani i u katalogu po pravilu su prikazane slike pojedinih studija i apartmana u Grčkoj. Izgled nekih smeštajnih jedinica može da odstupa od prikazanih.

Vlasnici biometrijskih  pasoša mogu putovati bez viza, izuzev ako je pasoše izdao MUP R. SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA. Imaoci ovakvih pasoša  u obavezi su da individualno blagovremeno obezbede šengen vizu. Kompletna dokumentacija potrebna za viziranje pasoša individualnom vizom dobija se u agenciji po uplati celokupnog iznosa vrednosti aranžmana. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne isprave. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize, nepotpunih putnih isprava i u tom slučaju smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema čl. 10. Opštih uslova putovanja agencije organizatora. 

MALOLETNICI koji putuju bez roditelja moraju da poseduju saglasnost oba roditelja, a oni koji putuju sa jednim roditeljem – saglasnost roditelja koji ne putuje, u pisanoj formi i overenu kod nadležnih organa.

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.

Minimum za realizaciju ovog programa je 150 putnika. Krajnji rok za otkaz aranžmana je 2 dana pre polaska.

Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (putno zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Dunav Osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora). OSIGURANJE MOŽETE PLAĆATI NA RATE PO DINAMICI IDENTIČNOJ DINAMICI PLAĆANJA ARANŽMANA.

Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo. broj licence OTP – A 107/2021 od 08.10.2021.

Za sve navedene programe važe Opšti uslovi putovanja “Euroturs Niš” i YUTA standardi

 • 1. dan
  Subotica – Novi Sad – Beograd (ostala mesta) – Niš (za Olimpsku regiju i Nei Pori sledeći dan)
  Okupljanje putnika na parkingu pola sata pre predviđenog vremena polaska. Polazak autobusa u navedeno vreme. Noćna vožnja sa kraćim usputnim pauzama po potrebi.
  2.-11. dan
  Odabrano letovalište
  Dolazak u jutarnjim – prepodnevnim časovima, smeštaj i boravak u odabranom objektu na bazi najma studia-apartmana ili odabrane usluge u hotelu.
  12. dan
  Odabrano letovalište – Niš (sa destinacija Agia Triada, Halkidiki, Olimpska regija, Nei Pori)
  Napuštanje objekta. Polazak autobusa u navedeno vreme. Vožnja sa kraćim usputnim pauzama na granicama. Dolazak u Niš (Agia Triada, Halkidiki, Olimpska regija) na mesto polaska.
  13. dan
  Niš (sa ostalih destinacija) – Beograd – Novi Sad – Subotica
  Dolazak na mesto polaska.

  U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:najam na bazi 10 noćenja studija ili apartmana sa prevozom iz Niša, za ostala mesta-doplata prema cenovniku, u paket sa prevozom uračunat trajekt, cene su izražene po osobi na osnovu odgovarajućeg minimalnog broja punoplativih osoba u smeštajnoj jedinici; troškovi organizacije; predstavnika na destinaciji i licenciranog turističkog pratioca puta; osiguranje od insolventnosti i odgovornosti.U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:upotreba klima-uredjaja (doplaćuje se na licu mesta 5-10€/dan, ako drugačije nije navedeno); paket putnog osiguranja; porez po novom grčkom zakonu 4472/2017, član 72 u iznosu od 0,5€/po noći i smeštajnoj jedinci (za smenu od 10 noći ukupno 5€ po studiju-apartmanu, plaća se na licu mesta); individualni troškovi putnika.

  POPUST ZA BORAVAK U 2 UZASTOPNE SMENE AUTOBUSKIM PREVOZOM IZNOSI :
  – kontinentalni deo – 25€,
  – ostrva – 30€.
  POGODNOSTI ZA DECU:
  – Deca do 1,99 godina ne plaćaju ništa (nemaju ni sedište ni ležaj).
  – Deca 2 do 7,99 godina ostvaruju popuste samo ako dele krevet sa roditeljima. Dete u zasebnom krevetu plaća kao odrasla osoba.
  JEDNA OSOBA na autobuskom prevozu plaća 1 cenu na autobuskom + 1 cenu na sopstvenom prevozu (po cenovniku za S2).

  Vrsta doplate doplata
  Umanjenje za 2 vezane smene -30 €
  Doplata za polazak Aleksinac 10 €
  Doplata za polazak Bačka Topola 40 €
  Doplata za polazak Batočina 10 €
  Doplata za polazak Beograd 10 €
  Doplata za polazak Bor 25 €
  Umanjenje za polazak Bujanovac -5 €
  Doplata za polazak Ćuprija 10 €
  Doplata za polazak Jagodina 10 €
  Doplata za polazak Kladovo 35 €
  Doplata za polazak Knjaževac 20 €
  Doplata za polazak Kraljevo 20 €
  Doplata za polazak Kruševac 20 €
  Doplata za polazak Leskovac 0 €
  Doplata za polazak Mali Požarevac 10 €
  Doplata za polazak Negotin 30 €
  Doplata za polazak Niš 0 €
  Doplata za polazak Novi Sad 15 €
  Doplata za polazak Paraćin 10 €
  Doplata za polazak Pojate 10 €
  Doplata za polazak Požarevac 10 €
  Umanjenje za polazak Preševo -5 €
  Doplata za polazak Smederevo 10 €
  Doplata za polazak Subotica 40 €
  Doplata za polazak Svilajnac 10 €
  Doplata za polazak Svrljig 20 €
  Doplata za polazak Trstenik 25 €
  Doplata za polazak Velika Plana 10 €
  Doplata za polazak Vladičin Han 0 €
  Umanjenje za polazak Vranje -5 €
  Doplata za polazak Vrbas 40 €
  Doplata za polazak Vrnjačka Banja 25 €
  Doplata za polazak Zaječar 20 €

  Autobuski prevoz – polazci

  Halkidiki Tasos, Sv.Đorđe Paralia, Olympic B,
  Leptokaria, Nei Pori
  Sivota,
  Parga, Vrachos Beach, Kanali Beach
  Evia

  AUTOBUSKI PREVOZ 

  dani polaska autobusa prema cenovniku sa prevozom, Pieria iz Niša i južnije polaze istog dana kada je i check-in

  Ag.Triada, Halkidiki Tasos, Sv.Đorđe Evia Paralia, Olympic B., Leptokaria, Nei Pori Parga, Vrachos Beach, Kanali Beach
  Vreme polaska Mesto polaska Okvirno vreme povratka sa destinacije
  17:00 14:00 18:00 09:00 10:00  SUBOTICA* parking iza Radničkog Univerziteta 03:00 09:00 18:00 03:00 16:30
  17:45 14:45 18:45 09:45 10:45  B.Topola*  OMV pumpa na autoputu 02:15 08:15 17:15 02:15 15:45
  18:15 15:15 19:15 10:15 11:15  Vrbas* Hotel „Bačka“ 01:45 07:45 16:45 01:45 15:15
  19:30 16:30 20:30 11:30 12:30  NOVI SAD BIVŠA Autobuska Stanica (AS) ATP VOJVODINA 01:00 07:00 16:00 01:00 14:30
  21:00 18:00 22:00 13:00 14:00  BEOGRAD ispred Muzeja istorije Jugoslavije (kuća cveća) 23:30 05:30 14:30 23:30 13:00
  21:20 18:20 22:20 13:20 14:20 Mali Požarevac Parking „Mali Požarevac“ 23:00 05:00 14:00 23:00 12:30
  21:30 18:30 22:30 13:30 14:30 Smederevo Motel “Jerina” 22:45 04:45 13:45 22:45 12:15
  21:40 18:40 22:40 13:40 14:40 Požarevac restoran kod naplatne rampe 22:35 04:35 13:35 22:35 12:05
  21:45 18:45 22:45 13:45 14:45 Vel. Plana Restoran “Mc Donald`s” 22:30 04:30 13:30 22:30 12:00
  22:00 19:00 23:00 14:00 15:00 Svilajnac Motel “Stari hrast” 22:20 04:20 13:20 22:20 11:50
  22:15 19:15 23:15 14:15 15:15 Batočina Restoran “Kapija Šumadije” 22:10 04:10 13:10 22:10 11:40
  22:45 19:45 23:45 14:45 15:45 Jagodina Benzinska pumpa “Coral” 21:50 03:50 12:50 21:50 11:20
  23:00 20:00 23:59 15:00 16:00 Ćuprija Motel “Ravanica” 21:40 03:40 12:40 21:40 11:10
  23:15 20:15 00:15 15:15 16:15 Paraćin Restoran “Tito” 21:30 03:30 12:30 21:30 11:00
  21:00 18:00 22:00 13:00 14:00  KRALJEVO**  Na keju 23:15 05:15 14:15 23:15 12:45
  21:30 18:30 22:30 13:30 14:30  Vrnj. Banja**  Stara autobuska stanica-Putnik 22:45 04:45 13:45 22:45 12:15
  22:00 19:00 23:00 14:00 15:00  Trstenik**  Kod Doma zdravlja 22:15 04:15 13:15 22:15 11:45
  22:45 19:45 23:45 14:45 15:45  Kruševac**  Preko puta autobuske stanice 21:45 03:45 13:45 21:45 11:15
  23:30 20:30 00:30 15:30 16:30 Pojate „Eko“ pumpa 21:15 03:15 12:15 21:15 10:45
  23:59 21:00 01:00 16:00 17:00 Aleksinac Benzinska pumpa (restoran „Istanbul“) 20:45 02:45 11:45 20:45 10:15
  20:00 17:00 21:00 12:00 13:00  KLADOVO***  Parking kod sportske hale 01:00 07:00 16:00 01:00 14:30
  21:30 18:30 22:30 13:30 14:30  NEGOTIN **  Kod Pedagoške akademije 23:30 05:30 14:30 23:30 13:00
  22:00 19:00 23:00 14:00 15:00  BOR **  Parking  kod škole “Branko Radičević” 23:00 05:00 14:00 23:00 12:30
  22:30 19:30 23:30 14:30 15:30 Zaječar** Ispred marketa “Aman” 22:30 04:30 13:30 22:30 12:00
  23:30 20:30 00:30 15:30 16:30 Knjaževac** Ispred hotela „Timok“ 21:30 03:30 12:30 21:30 11:00
  23:59 21:00 01:00 16:00 17:00 Svrljig** Kod autobuske stanice 20:45 02:45 11:45 20:45 10:15
  01:00 22:00 02:00 17:00 18:00  NIŠ  Pumpa LUKOIL “Jastrebac” (kod TEMPA) 20:00 02:00 11:00 20:00 09:30
  01:30 22:30 02:30 17:30 18:30 Leskovac Hotel „Bavka“ 19:00 01:00 10:00 19:00 08:30
  02:10 23:10 03:10 18:10 19:10 Vladičin Han Pumpa „Lukoil“ na autoputu 18:40 00:40 09:40 18:40 08:10
  02:35 23:35 03:35 18:35 19:35 Vranje Pumpa „Lukoil“ kod „Alfa plama“ 18:15 00:15 09:15 18:15 07:45
  03:00 23:59 04:00 19:00 20:00 Bujanovac Pumpa „Valoni petrol“ na autoputu 18:00 00:01 09:00 18:00 07:30
    Polazak autobusa sa destinacije na dan završetka smene, PO LOKALNOM VREMENU PEFKOHORI – sa glavne ulice u nivou kuća 13:00        
  HANIOTI – supermarket „Arvanitidis“ 13:10        
   POLIHRONO– zemljani parking na ulasku 13:25        
  NEA SKIONI – magistrala iznad kuće 13:00        
  FURKA – sa centralnog trga 13:20        
  NEA MOUDANIA – supermarket “Galaxias” 14:15        
  NEA FLOGITA – ispred kuća 14:30        
  AGIA TRIADA – ispred hotela 15:00        
  TASOS – sa magistrale pored kuća   15:00      
  NEA VRASNA – ispred „Aglaia“   20:00      
  STAVROS – sa glavne ulice u nivou kuće   20:15      
  EVIA – ispred hotela „Galini“     18:00    
  NEI PORI – ispred kuća       12:30  
  LEPTOKARIA – glavna ulica u nivou kuće       13:00  
  OLYMPIC BEACH – Kod hotela „Platon“       11:15  
  PARALIA–sa parkinga kod stadiona       11:30  
  KRF – sa glavne magistrale u nivou kuća         19:30
  LEFKADA – sa glavne ulice u nivou kuća         16:30
  KANALI BEACH – ispred kuća         18:00
  VRACHOS BEACH – ispred kuća         18:30
  PARGA –  ispred stadiona         19:30
  SIVOTA –  sa kružnog toka         20:30

  Uslovi prevoza

  GARANTOVAN POLAZAK ZA GRČKU IZ NOVOG SADA, BEOGRADA I SA AUTO PUTA NOVI SAD-BEOGRAD-NIŠ

  * Garantovan polazak iz Subotice, Vrbasa, Bačke Topole za putnike koji imaju uplaćen smeštaj (minimum 2 osobe) – transfer do Novog Sada kombijem ili automobilom. Polazak sa kućnog praga u slučaju da se transfer realizuje automobilom.

  ** Garantovan polazak iz Bora, Kraljeva, Kruševca, Negotina i usputnih mesta za putnike koji imaju uplaćen  smeštaj (minimum 4 osobe, osim za prve dve i poslednje dve smene gde je minimum 20 putnika

  *** Polazak iz Kladova  – minimum 20 putnika

  CENOVNIK AUTOBUSKOG PREVOZA DO GRČKE (za goste koji ne koriste paket aranžman)

  Destinacija cena za polaske iz Niša u € TRAJEKT povratna karta
  (odrasli i deca)
  TRAJEKT jedan smer
  (odrasli i deca)
  Odrasli Deca
  (2-7,99g.)
  Jedan smer
  Halkidiki 70 55 55
  Olimpska regijaNei Pori 70 55 55
  Regija Sv. Djordja (Nea VrasnaStavros) 70 55 55
  Tasos 95 75 75 Uračunat u cenu
  Evia 90 70 70
  Vrachos beachParga, Kanali 90 75 75

  USLOVI PREVOZA ZA SVE DESTINACIJE U GRČKOJ

  Cena je po osobi i sedištu od mesta putovanja do letovališta i nazad. Deca do 2. godine ne plaćaju prevoz i nemaju zasebno sedište (sede kod roditelja). U cenu je uračunat trajekt za KrfEviju i Tasos na relaciji Igumenica-Krf–Igumenica, Glifa-Agiokampos-Glifa i Keramoti–Tasos-Keramoti. Za goste u Pargi koji putuju autobusom obezbeđen BESPLATAN prevoz prtljaga od autobusa do smeštajnih jedinica.

  Prevoz je organizovan visokopodnim ili spratnim autobusima sa klimatizacijom, video i audio opremom ili  kombi vozilima sa klima uređajima i audio opremom sa 8 do 25 mesta. Agencija zadržava pravo da organizuje transfer ili prevoz u dogovoru sa drugim prevoznikom, odnosno izvrši prevoz drugim prevoznim sredstvom na delovima puta (taksi, kombi, automobil, redovna autobuska linija). U Nišu će se vršiti razmeštaj putnika po destinacijama i autobusima (moguća su presedanja). 

  Putnici su u obavezi da se 24h pre početka putovanja informišu o tačnom vremenu i mestu polaska (ili na sajtu organizatora). Na polazak naznačen u tabeli, treba doći najkasnije 30 minuta pre naznačenog vremena polaska.

  Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. * Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti. 

  U slučaju da dva ili više putnika koji putuju zajedno polaze iz različitih mesta, agencija ne može garantovati da će prevoz biti obavljen istim prevoznim sredstvom i da će sedeti jedni do drugih. Promene mesta ulaska putnika moguće su najkasnije 14 dana pre datuma polaska i ne mogu biti razlog odustanka putnika od aranžmana.

  Tokom vožnje autobusom pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava  je najstrože zabranjeno. 

  Klimatizacija u autobusu tokom letnjih meseci daje odgovarajuću temperaturu za vreme vožnje, a samim tim doprinosi komforu putovanja. Međutim, tokom najvećih vrućina u julu i avgustu, hlađenje za neke osobe može biti nezadovoljavajuće.

  Organizator putovanja nije u stanju da predvidi dužinu zadržavanja na granicama radi pasoških i carinskih formalnosti (zadržavanje radi overe Tax Free dokumenata nije moguće) niti da utiče na redosled prelaska autobusa na graničnim prelazima, odnosno na red vožnje trajekata i redosled ukrcavanja na iste. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Zadržavanje na Free shop-u i motelu Predejane nije obavezujuće.

  Nakon dolaska autobusa u letovalište, zbog ograničenih uslova manevra, uskih ulica i saobraćajnih propisa, autobus će se parkirati što je moguće bliže smeštajnom objektu. Prenos prtljaga do smeštajnih jedinica putnici obavljaju sami. 

  Vreme dolaska na destinaciju je po pravilu u jutarnjim i prepodnevnim časovima (8-13h), vremena polaska sa destinacija i  dolaska u Srbiju su okvirna i podložna promeni u zavisnosti od uslova saobraćaja.

  O tačnom vremenu polasaka autobusa iz letovališta bićete obavešteni od našeg predstavnika na destinaciji putem oglasne table u smeštajnom objektu, u jutarnjim časovima na dan polaska.

  Putnik je dužan da vodi brigu o svim svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. Prtljag treba da bude obeležen sa upisanim imenom i prezimenom putnika, da bi bio lakše identifikovan. Zbog ograničenog prostora u autobusu prtljag je ograničen na 1 komad ručnog i 1 komad (maksimalni zbir dimenzija prtljaga dužina+širina+visina=158cm i težina 23kg) u prtljažnom prostoru vozila, po punoplativoj osobi. Organizator zaržava pravo naplate prekomernog ili predimenzioniranog prtljaga 20€/komadu i smeru). Eventualna oštećenja prtljaga putnik je u obavezi da odmah prijavi kod vodiča ili turističkog pratioca, naknadne reklamacije neće biti prihvaćene. Agencija kao i prevoznik ne snose nikakvu odgovornost  za zaboravljeni prtljag. Nažalost naši autobusi nemaju tehničke mogućnosti za prevoz kućnih ljubimaca pa je prevoz istih nemoguć.

  Iz organizacionih i tehničkih razloga organizator zadržava pravo promene maršrute kao i promene tranzita kroz Bugarsku umesto kroz Makedoniju, bez obaveze obaveštavanja putnika.

0 Comments