021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Kuca Virica Vodenica – Zlatibor, Musvete

Izdavanje kuca u okolini Zlatibora cele godine!!!

KUCA VIRICA VODENICA

Kuca Virića Vodenica se  nalazi u selu Mušvete, 10 km  od turističkog centra Zlatibor.Kuca raspolaze  jednom  1/5 sobom  i tri 1/2 sobe.

Ispod same kuće protiče potok Grabovica na kome se nalazi naša vodenica i koji obiluje ribicama i rakovima, što pokazuje da je voda I kvaliteta. U ponudi je i mogućnost zakupa cele kuće na koje odobravamo posebne popuste.

Prema zapisu Lj. Mićića, Mušvete su dobile ime po agi Mušiću, Turčinu koji je živeo u selu. Danas u selu postoje razvaline od turskog hana, čardaka i džamije. Ovuda je prolazio rimski, a kasnije i turski put – kaldrma koji je povezivao Užice sa Starim Vlahom. Ostaci ovog puta su i danas prepoznatljivi. Smešteno u udolini između visokoh brda: Gradine, Glize i Cerova, ovo selo obiluje rečnim tokovima i planinskim izvorima. Prosečna nadmorska visina je 800 m, pa zbog povoljnih mikroklimatskih uslova, ona najviše odgovara ljudskom organizmu. Zastupljeno je listopadno i četinarsko drveće, a na livadama raste oko 80 biljnih vrsta, od kojih je veliki broj lekovit, kao što su: nana, kamilica, hajdučka trava, majčina dušica… Ovde rastu jagoda, kupina, kleka, glog, šipurak, drenjak, koji se koriste u lekovite svrhe, kao i za spravljanje sokova, džemova i vodnjike. U selu postoje i dve pećine: Žunska i Gavovića pećina, obe neistražene. Zbog geografskih karakteristika, zatalasanog reljefa, velike su mogućnosti za bavljenje različitih aktivnosti, kao što su: pešačenje, vožnja bicikla, pecanje, branje lekovitog bilja i šumskih plodova, skijanje, sankanje… U našem selu pripreme pred velika takmičenja vrši i naša najbolja maratonka Olivera Jevtić. O gastronomskim ponudama zlatiborskog kraja ne treba puno pričati, već doći i probati! Sir, kajmak, proja, pite, pršuta, sudžuk, slanina, je samo deo bogate trpeze koja očekuje naše goste. Nadamo se da smo preneli bar delić onoga što nase selo i domaćinstvo nude, a da biste se uverili u to, dobrodošli ste!

 

 

                                          PRENOCISTE VEC OD 6€!!!

 

Galerija fotografija kuce Virica Vodenica:

no images were found

 

Procitajte :

Funtours IT od 2015 godine, ne obavlja delatnost turisticke agencije. SVI PODACI NA SAJTU SU INFORMATIVNOG KARAKTERA. Za poptunu i preciznu informaciju,Call Centar.
Softwer za agencije, web dizajn i online programi, preko kojih turisticke agencije mogu rezervisati hotele, transfere, krstarenja. Nas novi, sluzbeni sajt mozete pogledati prateci link Službeni sajt

Funtours D.O.O koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.