021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Mahdia letovanje – HOTELI

Mali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira i jugoistočno od Soussea, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla (Mračni prolaz). Kapija se nekada nalazila usred masivnih, 10 metara debelih zidina, koje su Španci srušili u XVI veku. Danas je oko 50 m dugačak tunel kroz koji se ulazi u medinu iz XVI veka. Mahdia ima dugu i burnu istoriju. Razlog da se grad osnuje na ovom poluostrvu bio je da se sagradi vojna baza odakle bi El-Mahdi mogao da napadne i konačno osvoji svoj glavni cilj, Kairo. Prestonica Fatimida bio je od 921. godine, ali i meta mnogih osvajača. Unutar grada živela je porodica i svita prvog kalifa dinastije Fatimida, dok je stanovništvo živelo izvan gradskih zidina. Fatimidi su ubrzo napustili Mahdiju, a grad je počeo da se trgovački razvija, da bi u XIV veku postao veoma bogato i ugledno mesto u ovom delu Mediterana. Problemi su nastali kada su se kod Mahdije u XVI veku sukobili Španci i Turci. Španci su uspeli da osvoje grad, ali su 4 godine kasnije bili primorani da se povuku i tom prilikom su porušili džamiju Fatimida iz X veka, a na istom mestu je 1965. podignuta njena replika. Mahdia letovanje.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Letovanje na Mikonosu
Otkrijte čaroliju Mahdia

Otkrijte čaroliju Mahdije. istražite njene skrivene dragulje, i njenu bogatu kulturu i uživajte u nezaboravnim iskustvima. Od besprekornih plaža do istorijskih znamenitosti, Mahdia nudi spoj istorije,i prelepih plaža . UživaJte u lokalnoj kuhinji i   gostoljubivostI njenih ljudi. Dozvolite čaroliji Mahdije da ispuni vaša čula i stvori uspomene koje će trajati ceo život.

Mahdija letovanje

Restorani Mahdia

Posetite raj na obalama Mahdije! Ovaj gradić nudi mnogo zanimljivost ii nezaboravno letovanje u Mahdiji. Prošetajte duž dugih peščanih plaža i uživajte u kristalno čistom tirkiznom moru. Posetite tvrđavu Borj El Kebir i uživajte u neverovatnim pogledu.Prošetajte ulicama starog grada i prostranim trgovima. Otkrijte više o bogatoj istoriji ove fascinantne destinacije u Muzeju Mahdije. I ne zaboravite da uživate u ukusnoj lokalnoj kuhinji u jednom od restorana Mahdije. Vaše Mahdia letovanje će biti ispunjeno nezaboravnim trenucima!

Mahdia – prava oaza odmora na jugoistoku Tunisa! Tu vas dočekuje  skriveni dragulj na obali Mediterana. Udaljena od popularnih turističkih destinacija, Mahdia pruža mir i opuštanje koje ste oduvek želeli. Sa predivnim plažama i kristalno čistim morem, ovo je idealno mesto za vaše letovanje. U skladu sa bogatom istorijom grada, naši luksuzni hoteli pružaju vrhunsku uslugu i udobnost. Bilo da želite da istražujete medinu iz XVI veka ili da se prepustite uživanju na plaži, Mahdia je pravi izbor za savršeno letovanje. Rezervišite svoj hotel i doživite nezaboravno letovanje u ovom autentičnom tuniskom gradiću.