021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Jesenja putovanja za Prag

Aranzman za Prag . Autobusom 6 dana – 4 noćenja

Termin putovanja za Prag : svakog utorka tokom cele godine.

[fbshare type=”button”]

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

PROGRAM PUTOVANJA :

1. dan UTORAK : BEOGRAD, NOVI SAD

Polazak autobusom iz Beograda sa parkinga ispred Sava centra u 21.00h, iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive” oko 22.00h. Vožnja preko Madjarske, Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.

2.dan SREDA : BRATISLAVA – PRAG

Dolazak u Bratislavu u jutarnjim Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): Katedrala Sv. Martina, Hvezdoslavove najmesti, Narodno pozorište, Hlavni trg, Rolandova fontana, Gradska većnica… Slobodno vreme za šetnju romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunava. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike satima Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

3.dan ČETVRTAK : PRAG – HRADČANI

Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Djordja, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Predlažemo da ga provedete u prekrasnom centru Praga, šetnjom kroz neotkrivene gotičke ulice. U večernjim satima fakultativno krstarenje brodom po Vltavi sa buffet večerom uz panoramsko razgledanje grada. Noćenje.

4.dan PETAK : PRAG – DRESDEN

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Dresdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan SUBOTA : PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla… Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke… Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan NEDELJA : PRAG – NOVI SAD, BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i povralak za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Novi Sad, Beograd u kasnim večernjim satima.

CENOVNIK U PRIPREMI

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu Slavia***, www.slaviahotel.com, ili nekom drugom hotelu iste kategorije; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
razgledanje Bratislave u pratnji vodiča – pratioca
razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
usluga vodiča – pratioca tokom putovanja
troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje: deca (od 6 meseci-18 god.) – 560 din; odrasli (od 18-70 god) – 790 din; stariji (od 70-80 god) – 1570 din; stariji (od 80-86 god.) – 3900 din
fakultativni izleti: (krstarenje Vltavom uz buffet večeru – 20€, Karlove Vary – 25€; Dresden – 30€)
individualne troškove putnika

DOPLATE

doplata za jednokrevetnu sobu: u periodu maj-12.jun – 40€; 19.jun – 28.avgust – 30€
dete do 2 godine – besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
jedno dete od 2 do 12 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 30% od cene aranžmana ima sedište u autobusu i krevet u 1/3 sobi
cena aranžmana za sopstveni prevoz za period maj-12.jun iznosi 109€ po osobi; 19.jun – 28.avgust 2012. iznosi 99€ po osobi

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
ugovoreni-započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. u mesecu). Čekovi se deponuju odmah prilikom uplate avansa ili najkasnije u roku od tri dana od uplate avansa)
platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express
osiguranje se plaća na dan rezervacije
cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

FAKULTATIVNI IZLETI:

Krstarenje Vltavom uz buffet večeru – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozoriste…)
Dresden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Dresden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.

NAPOMENE

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja,a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
Organizator putovanja zadržava pravoizmene programa putovanja(redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
Svi putnici pre polaska na put moraju seupoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.
Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave
Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
Kalkulacija je radjena na bazi minimum 35 prijavljenih putnika
Molimo putnike da blagovremeno pribave nove, crvene pasoše kako bi bili u mogućnosti da putuju pod novim okolnostima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
ROK ZA PRIJAVU JE DO POPUNE MESTA

Organizator:
Calypso Tours International, Beograd, Kralja Milana 4, Licenca: OTP 226/2010, Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Calypso Tours International

 

 

 

Procitajte :

Funtours IT od 2015 godine, ne obavlja delatnost turisticke agencije. SVI PODACI NA SAJTU SU INFORMATIVNOG KARAKTERA. Za poptunu i preciznu informaciju,Call Centar.
Softwer za agencije, web dizajn i online programi, preko kojih turisticke agencije mogu rezervisati hotele, transfere, krstarenja. Nas novi, sluzbeni sajt mozete pogledati prateci link Službeni sajt

Funtours D.O.O koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.