021 6624079 FUNTOURS IT izrada i izdavanje sajtova...Ovaj sajt se izdaje.. funtours@sezampro.rs

Jesenja putovanja za Prag

Aranzman za Prag . Autobusom 6 dana – 4 noćenja

Termin putovanja za Prag : svakog utorka tokom cele godine.

[fbshare type=”button”]

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

PROGRAM PUTOVANJA :

1. dan UTORAK : BEOGRAD, NOVI SAD

Polazak autobusom iz Beograda sa parkinga ispred Sava centra u 21.00h, iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive” oko 22.00h. Vožnja preko Madjarske, Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.

2.dan SREDA : BRATISLAVA – PRAG

Dolazak u Bratislavu u jutarnjim Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): Katedrala Sv. Martina, Hvezdoslavove najmesti, Narodno pozorište, Hlavni trg, Rolandova fontana, Gradska većnica… Slobodno vreme za šetnju romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunava. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike satima Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

3.dan ČETVRTAK : PRAG – HRADČANI

Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Djordja, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Predlažemo da ga provedete u prekrasnom centru Praga, šetnjom kroz neotkrivene gotičke ulice. U večernjim satima fakultativno krstarenje brodom po Vltavi sa buffet večerom uz panoramsko razgledanje grada. Noćenje.

4.dan PETAK : PRAG – DRESDEN

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Dresdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan SUBOTA : PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla… Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke… Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan NEDELJA : PRAG – NOVI SAD, BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i povralak za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Novi Sad, Beograd u kasnim večernjim satima.

CENOVNIK U PRIPREMI

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu Slavia***, www.slaviahotel.com, ili nekom drugom hotelu iste kategorije; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
razgledanje Bratislave u pratnji vodiča – pratioca
razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
usluga vodiča – pratioca tokom putovanja
troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje: deca (od 6 meseci-18 god.) – 560 din; odrasli (od 18-70 god) – 790 din; stariji (od 70-80 god) – 1570 din; stariji (od 80-86 god.) – 3900 din
fakultativni izleti: (krstarenje Vltavom uz buffet večeru – 20€, Karlove Vary – 25€; Dresden – 30€)
individualne troškove putnika

DOPLATE

doplata za jednokrevetnu sobu: u periodu maj-12.jun – 40€; 19.jun – 28.avgust – 30€
dete do 2 godine – besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
jedno dete od 2 do 12 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 30% od cene aranžmana ima sedište u autobusu i krevet u 1/3 sobi
cena aranžmana za sopstveni prevoz za period maj-12.jun iznosi 109€ po osobi; 19.jun – 28.avgust 2012. iznosi 99€ po osobi

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
ugovoreni-započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. u mesecu). Čekovi se deponuju odmah prilikom uplate avansa ili najkasnije u roku od tri dana od uplate avansa)
platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express
osiguranje se plaća na dan rezervacije
cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

FAKULTATIVNI IZLETI:

Krstarenje Vltavom uz buffet večeru – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozoriste…)
Dresden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Dresden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.

NAPOMENE

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja,a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
Organizator putovanja zadržava pravoizmene programa putovanja(redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
Svi putnici pre polaska na put moraju seupoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.
Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave
Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
Kalkulacija je radjena na bazi minimum 35 prijavljenih putnika
Molimo putnike da blagovremeno pribave nove, crvene pasoše kako bi bili u mogućnosti da putuju pod novim okolnostima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
ROK ZA PRIJAVU JE DO POPUNE MESTA

Organizator:
Calypso Tours International, Beograd, Kralja Milana 4, Licenca: OTP 226/2010, Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Calypso Tours International