BUDIMPESTA 2 DANA

Autobusom 2 dana – 1 noćenje

aranzmani za Budimpesta

Termin putovanja: 25. avg; 29. sept; 13.okt; 10. nov 

[fbshare type=”button”]

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.dan: BEOGRAD – BUDIMPEŠTA

Polazak sa parkinga ispred Sava centra (savska strana) u 06:00h. Dnevna vožnja sa kraćim odmorima kroz Srbiju i Madjarsku. Dolazak u Budimpeštu u ranim poslepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem: Trg Heroja, bulevar Andraši sa trgom Oktogon, Baletski institut, Opera, lančani most Sečenji, Ribarske kule, Crkva kralja Matije, kraljevski dvorac, Citadela, most Eržebet, ulica Rakoci, ulica Vaci… Smeštaj u hotel. U večernjim satima fakultativni obilazak Budimpešte brodom sa stručnim vodičem u trajanju od jednog sata. Noćenje.

2.dan: BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA – BEOGRAD

Doručаk. Nakon doručka, odlazak na fakultativni izlet do srpske varoši Sent Andreje: Obilazak zadužbine Jakova Ignjatovića, kompleks pravoslavnih crkava iz doba baroka Požarevačka crkva, Blagoveštanska crkva, Saborna crkva, spomenik knezu Lazaru i Vuku Karadžiću… Odlazak u neki od tržnih centara na izlazu iz Budimpešte. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Vožnja kroz Madjarsku ka Srbiji sa kraćim usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

 

cena aranžmana: 55€
[tabs style=”default” title=”Informacije o aranzmanu”]
[tab title=”Cena aranzmana obuhvata:”]

prevoz turističkim autubusom (audio, video, A/C) na datoj relaciji po programu
smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (telefon, TV, kupatilo),
smeštaj u hotelu Atlas 3* (www.atlashotelbudapest.com) u Budimpešti na bazi 1 noćenja sa doručkom (buffet-samousluživanje) ili nekom drugom hotelu iste kategorije; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
razgledanje Budimpešte i Sentandreje u pratnji stručnih vodiča
usluga vodiča – pratioca tokom putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
deca (od 6 meseci-18 god.) – 220 din;
odrasli (od 18-70 god.) – 310 din;
stariji (od 70-80 god.) – 610 din;
stariji (od 80-86 god) – 1490 din
fakultativni izleti:
Krstarenje Dunavom u Budimpešti – 15€
Sentandreja – 10€
individualne troškove putnika
[/tab]
[tab title=”USLOVI I NAČIN PLAĆANJA”]

cena izražena u eurima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. u mesecu). Čekovi se deponuju odmah prilikom uplate avansa ili najkasnije u roku od tri dana od uplate avansa)
platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express
osiguranje se plaća na dan rezervacije
cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promenini

POPUSTI I DOPLATE

doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 15€
deca do 2 godine – besplatno (nemaju sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
deca od 2 do 10 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruju popust od 20% od cene aranžmana ima sedšte u autobusu i krevet u hotelu

FAKULTATIVNI IZLETI:

Krstarenje Dunavom – Krstareći „glavnom ulicom” Budimpešte, gosti mogu uživati u impozantnim, predivnim zgradama peštanske i budimske strane ujedno i upoznati budimpeštanske mostove. Program sadrži vožnju u trajanju 1 sat, lokalnog vodiča i čašu šampanjca.
Sentandreja – se nalazi oko 20 km severozapadno od Budimpešte. Poznata po velikoj srpskoj zajednici koja zivi ovde i dan danas, jos od 1690.godine, kada je pod vodjstvom patrijarha Arsenija Čarnojevića iz Srbije se u Sentandreju doselilo 8000 srpskih porodica. Danas se u njoj ostali brojni spomenici i zaduzbine koje svedoce o zivotu Srba na ovim prostorima: brojne crkve: Požarevačka, Preobraženjska, Bogorodična, Srpski pravoslavni
minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.
[/tab]
[tab title=”OPŠTE NAPOMENE”]

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.
Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave
Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
Hoteli odgovaraju kategorizaciji 3*. Sve sobe su opremljene sa kupatilom, TV i telefonom. Način služenja doručak jeste buffet.
Kalkulacija je radjena na bazi minimum 40 prijavljenih putnika
Molimo putnike da blagovremeno pribave nove, crvene pasoše kako bi bili u mogućnosti da putuju pod novim okolnostima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
ROK ZA PRIJAVU JE DO POPUNE MESTA
[/tab]

[/tabs]

Organizator:
Calypso Tours International, Beograd, Kralja Milana 4, Licenca: OTP 226/2010, Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Calypso Tours International

Informacije i rezervacije u Novom Sadu, u turistickoj agenciji
Jahorina INFO
21000 Novi Sad, Ilije Ognjanovića 3
Tel : 021/6612 266 021/6613 953
letoinfons@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.